Плевнелиев: Да изпълним дадените обещания с разум и отговорен подход (видео)

  • 27 октомври 2014 14:12

  • 2287
  • 4
Плевнелиев: Да изпълним дадените обещания с разум и отговорен подход (видео)
©

На първо място искам да пожелая успех на всички народни представители. Сигурен съм, че вече усещате отговорността, с която българският народ ви е натоварил. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на тържественото откриване на 43-то НС.

Предизборните битки приключиха, сега сме изправени пред трудните, но важни решения, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Високите очаквания към вас изискват честност и неуморна работа. Българските граждани искат да живеят достойно. Предизборните битки приключиха, сега сме изправени пред трудните решения, които предстоят. България е парламентарна република и нито една от важните стъпки не може да бъде предприета без работещ парламент. Не бива да си позволяваме да ерозира общественото доверие”, каза държавният глава.

Той даде съвет на новите избраници - личните противоречия да останат на заден план.

Политическите сметки на дребно създават конфликти. България няма нужда от месии, които еднолично решават кое е правилно и кое не, няма магическа формула, която без общи усилия да ни изведе на прав път. Решението е работа в полза на хората, решението е в стриктното спазване на принципите на правовата държава. Безпринципното противопоставяне доведе до това, че половината ни сънародници не излизат да гласуват. За да възстановим доверието в политическите институции, в партиите и парламентаризма е необходимо да изпълним обещанията, които сме дали. Само с разум и отговорен подход, с по-малко противопоставяне. Без значение дали ни харесват резултатите от изборите ние сме длъжни да ги признаем и да работим, посочи още държавният глава.

Пожелавам на 43-то НС да покаже истинското лице на парламентаризма. България има нужда от работещ парламент и действащо правителство. Нека заложим на модерния патриотизъм. Нека се разграничим от криворазбрания национализъм, който сее омраза и води до бедност. Да гледаме напред към ХХI век, а не назад към комунистическия режим. Нестабилността днес е най-голямата заплаха, важно е да постигнем по-високо ниво на институционална стабилност. Съвкупността от много кризи - вътрешни и външни, водят до тази нестабилност, заяви Плевнелиев

Приветствам новия подход, който политическите сили демонстрираха преди конструирането на 43-то Народно събрание – чрез диалог. Такъв подход работи за доверие и по-високите нива на стабилност. Надявам с този подход да не бъде загърбен след конструирането на 43-то Народно събрание, посочи държавният глава.

Широката подкрепа за национално отговорни политики, ще върне доверието на обществото, каза Плевнелиев.

Сега, когато имаме 8 партии в парламента, всяка политическа сила трябва да намира компромис. Доверието е ключът към успеха. Либерализирането на вътрешния пазар, върховенството на закона, са двигател на инвестициите и общественото доверие. Колкото повече конкуренция и ефективна регулация, толкова повече за хората”, увери Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

В енергетиката сме потънали в десетилетия неефективност и популизъм – губим 1 млрд. лева на година. Нека отпушим добрата България, а лошото поправим. Нека продължим честния дебат в Енергийния борд, да ускорим изпълнението на големите инфраструктурни проекти. Българските граждани ни дават знак, че в обединена Европа силата на един политик се измерва с постигнатите резултати, призова Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По думите му моделът "КТБ" трябва да бъде разграден, а не възпроизведен. Плевнелиев посочи, че истината за КТБ не трябва да бъде замитана, не трябва да бъде търгувана, защото това ще е стратегическа грешка на държавата и политиците, която няма бъде простена от децата ни.

Президентът настоя, че актуализацията на бюджета за тази година да се приеме в спешен порядък, за да не блокира икономиката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2287 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.27 | 18:14

4
Ирландска проститут , пардон пастирка ! Ужас ! Българска трагедия !
Любо Ангелов член на ПП АТАКА

2014.10.27 | 18:14

3
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че изборният законъ на М.Манолова бе подкрепен от нашият златен пръст Волен Сдиеров, с което направи Бат Сали депутат?
гошо

2014.10.27 | 18:14

2
Импийчмънт,разследване,съд,затвор.

2014.10.27 | 18:05

1
В Германия не може да съществува политик като Бойко Борисов, нито пък в България е възможна германската „голяма коалиция“, заявява пред Агенция БГНЕС Детлеф Кухенбекер от Асоциацията за инфраструктура и устойчивост „Инфраню“. Той е специалист по политически маркетинг, социалната проблематика и трудови пазари, посещавал е страната ни 3-4 пъти, ходил е по избори, включително в етнически смесени райони, и може да се каже, че добре познава задния двор на България. „Не мога да си представя, че канцлер в Германия може да стане такъв човек. Абсолютно недостойно е хора с подобна история да кандидатстват в п а р л а м е н т а . Нито една партия не може да допусне подобен кандидат в своите листи. Естествено, промъквали са се кандидати със съмнително минало, но те са били изключвани. Това, което наблюдавам в България, е, че много хора говорят, а малко неща се правят. И това е нещо, което гневи младите хора и ги кара да напускат страната.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини