Преговарящ от АБВ: Различията ни с ГЕРБ са в енергийната политика

  • 20 октомври 2014 13:30

  • 1608
  • 2
Преговарящ от АБВ: Различията ни с ГЕРБ са в енергийната политика
© Булфото

Управлението на България не се нуждае нито от леви, нито от десни концепции, а от стабилно управление.

Така депутатът от АБВ и участник в преговорния екип Кирил Цочев отговори на коментара на лидера на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, че няма как партията да е лява и да е успяла да постигне споразумение по 14 точки с дясноцентристка формация, каквато е ГЕРБ. "14-те точки са безспорни, по тях няма такъв голям спор. Но 4-те точки, по които ние спорихме, доста сериозни са различията между двете политически партии", каза още Цочев пред БНР. Това са въпросите, свързани с данъчната и пенсионната реформа, строителството на АЕЦ“Белене“, ролята на държавата. Това са преодолими различия, смята депутатът от АБВ: "Най-голямото различие, което установихме при консултациите с ГЕРБ, това е енергийната политика. Ние предложихме, при което аз не видях различни виждания в параметрите на енергийната политика на България от колегите от ГЕРБ и ние. Това, което ние предложихме вчера на консултациите с ГЕРБ е следното. Първо – да се направи за един месец актуализация за състоянието на енергетиката, на чиято база да се приеме 7-годишен план за стабилизиране на сектора. Второ – в рамките на 3 месеца да се актуализира проектът за енергийна стратегия на България, който да бъде приет в Народното събрание след обществено обсъждане", допълни Цочев.

На въпрос дали АБВ са готови на компромис по някоя от спорните 4 теми, Кирил Цочев отговори: "Ние не сме обсъждали дали те са готови за компромис или не. Аз компромис не очаквам от ГЕРБ, тъй като ние участие в някакво коалиционно управление на всяка цена не търсим. Но ние искаме едно сериозно управление на държавата и понеже най-голямото различие идва в енергийната политика на България, там чакаме някакъв компромис от тях, а именно премахване на мораториума върху строителството на АЕЦ“Белене“, разкри Цочев.

Според него страната се нуждае от немския или холандския модел на голяма коалиция, т.е коалиция от първите партии. Той изрази съмнение във връзка с категоричната позиция на БСП, че остават в опозиция: Не съм сигурен, тъй като вчера в последните изявления стана дума, че ще има допълнителни разговори между БСП и ГЕРБ", каза Цочев.

По повод коментара на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, че истинските преговори за бъдещото управление се водят в Банкя, а разговорите в парламента са фиктивни, Кирил Цочев заяви: "Вероятно тя е права". Той отрече председателят на АБВ да е ходил в дома на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и дори уточни, че е имал специален разговор с него по тази тема.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1608 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
манев

2014.10.20 | 20:10

2
Енергийната политика е за експерти без политическа окраска.
ПРАВЯТ НИ НА МАЙМУНИ

2014.10.20 | 18:04

1
БСП ОТ КОАЛИЦИЯ В КОАЛИЦИЯ. ВАЖНОТО Е ДА СА НА СОФРАТА. БРЕХ БЕЗСРАМНИЦИ. АМА НАРОДА ВИ УДАРИ ДУЗПАТА ЗДРАВО И ВИЕ ПАК ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ. Е ТОГАВА ЗА КАКВО СА ИЗБОРИТЕ ? АМИ ДА СЕ ПРЕГЪРНАТ ВСИЧКИ И ДА УПРАВЛЯВАТ. НЯМА СМИСЪЛ ОТ ГЛАСУВАНЕ. СЕГА МАНТРАТА Е " ШИРОКА КОАЛИЦИЯ". Е ДА ДЕ, АМА ЗАЩО НЕ КАКЗАХА ПРЕДВАРИТЕЛНО ,ЧЕ ЩЕ ПРАВЯТ ШИРОКА КОАЛИЦИЯ ТА ДА НЕ ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ. ЯСНО Е ,ЧЕ СА СИ РАЗПРЕДЕЛИЛИ БАНИЦАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини