Близнашки: Политиците са длъжни да се вслушват в гласа на познанието

  • 14 октомври 2014 19:36

  • 1140
  • 2
Близнашки: Политиците са длъжни да се вслушват в гласа на познанието
© Булфото

Политиците и държавниците са длъжни да се вслушват в гласа на познанието, каза служебният министър-председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска в словото си на тържествения концерт за 145-годишнината от създаването на Българската академия на науките.

"Българският народ винаги е давал, дава и ще продължи да дава мило и драго за развитието на родната му наука", посочи премиерът. Той посочи, че решенията, които се опират на научния опит и на постиженията, имат много повече връзка с реалността, отколкото всяка политическа конюнктура.

Паметта е в познанието, а науката е негов синтез, каза премиерът Близнашки.

Той се обърна към учените с думите, че те имат най-ценния капитал - доверието на българите, които винаги са вярвали в науката, в доброто образование и в силата на духа. И тази жажда за познание сме я пазили и в най-трудните векове на всяко потисничество, отбеляза Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Министър-председателят пожела на учените успех в усилията им да затвърждават и да развиват постиженията на българската научна и изследователска мисъл.

Убеден съм, че докато я има БАН, ще я има и българската нация, заяви премиерът Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска. Той отбеляза в словото си, че със създаването на Българското книжовно дружество преди 145 години е поставен фундаментът, върху който поколения българи изграждат бъдещето на родината ни.

На тържествения концерт присъстват министри от служебното правителство, членове на БАН, ректори на висши училища, гости от чужди академии.

Българската академия на науките е фундаментална институция, която крепи устоите на българската държавност, заедно с Българската армия, с българските читалища и с всички институции, които стоят в основата на българската духовност, просвещение, наука и бъдеще, каза премиерът проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.




 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.15 | 14:13

2
Ей, близнат - ти консултира ли се със Симеонушка Дянков, преди да се изкажеш за БАН? Ха ха ха ха.

2014.10.15 | 14:13

1
доста пари се хвърлят за откриване на топлата вода

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини