Лютви Местан: Искаха да провокират ДПС със сценария "Катуница"

  • 03 октомври 2011 14:58

  • 982
  • 1
Лютви Местан: Искаха да провокират ДПС със сценария "Катуница"
© Булфото

Абсолютно невъзможно е „Атака” и ДПС да са огледални образи.

Сценарият с Катуница обаче беше ДПС да бъде провокирано. Чии офиси бяха нападнати в крайна сметка - това каза на брифинг в централата на партията зам.-председателят й Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в във връзка с твърдението на лидера на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, че ДПС извлича дивидент от сблъсъците.

„Нашата позиция от първия ден след инцидента в Катуница е да призовем всички към спокойствие”, каза Местан. Той добави, че ДПС са пострадали в протестните действия, като единият офис на партията в пловдивския кв. „Столипиново” е бил опожарен до пепел.

„Това се случва за втори път. Първият път се говореше за късо съединение, а ние не ползвахме ток от месеци в този офис”, каза Местан. Офисът на ДПС в Плевен пък е бил напълно разрушен. Местан бе категоричен, че ДПС не приема цял етнос да бъде дамгосван като престъпен. Според него, не може да се говори за българска, турска или циганска престъпност.

„Има престъпления, извършвани и от трите групи и те трябва да получат заслужена присъда от българския съд, а не от улицата”, смята Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той заяви, че дамгосването няма нищо общо с Конституцията, с наказателните закони в страната, нито с основните принципи на демокрацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.04 | 16:46

1
Местане, ти си един рязан читак, който се е добрал до властта благодарение на Д.С.. Ти не си българин за да даваш акъл на българите! Върви в Анадола, където ти е мястото и поведи със себе си и останалата паплач!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини