Атанасова: Борисов ще е премиер

  • 07 октомври 2014 09:00

  • 2556
  • 11
Атанасова: Борисов ще е премиер
©

ГЕРБ ще състави кабинет на малцинството, а премиер ще бъде лидерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това е решение на партията, която получи най-много гласове на изборите.

Това заяви пред БНР Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ. "Това решение беше взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Консултациите ще започнат тогава, когато крайният резултат е обявен от ЦИК. Ще формираме екип, който ще води разговорите. Знакът ни даде българският народ, че трябва да бъдем обединени. Надявам се, че всички партийни централи са разчели този знак. Ние заявяваме ясна позиция, че компромис с избирателите на ГЕРБ няма да правим. Ние си стоим зад програмата и зад приоритетите, които сме записали в нея. Кой ще я подкрепи вероятно е въпрос към останалите централи. Няколко неща са важни за България - финансовата стабилност, актуализацията на бюджета, плащанията по европейските фондове, новият период на договаряне и споразумението с ЕК, решението за КТБ, социалните плащания, доходите на българските граждани и важните реформи. Това са темите и това е дневният ред", каза тя.

"Принципно разговори във формат ЕНП трябва да се водят, защото Реформаторският блок е наша посестринска партия. Дори не разбирам защо в нощта на изборите имаше коментари по отношение на това кой ще бъде министър-председател. Естествено, че ГЕРБ, като най-голямата политическа сила, първо на нея се връчва мандатът, тя следва да излъчи министър-председателя на България. Трябва да осъзнаят всички факта кой къде се намира. Един милион и сто хиляди гласуваха за ГЕРБ с лидер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а не с някой друг. Оттам нататък въпросите за постове не стоят. Надявам се, че всички ще подкрепят стабилното правителство, което ще изведе България от кризата. Подкрепа биха имали тезите, които звучат държавнически", допълни Атанасова.

"Рано е да се говори за постове, разговорите за постове и министерства трябва да се провеждат впоследствие. Нека първо да е ясно, че ще държим на програмата и приоритетите, чак след това на личностите. Ако няма правителство на малцинството от ГЕРБ, следва конституционната процедура. Ние предлагаме на всички разговори по важните приоритети. Това не е прехвърляне на отговорност. Ще има, ако заявим, че при непълно мнозинство в парламента няма да съставяме правителство, дори на малцинството. Това е бягане от отговорност, да. Но правим всякакви опити, за да има стабилно управление в България. Не става въпрос за инат, а става въпрос за принципи", завърши тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2556 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2014.10.08 | 14:25

11
Правителство без ББЦ БАРЕКОВ,ГО ИМА НАПИСОНО -НЕ КОАЛИЦИЯ СЪС ГЕРБ И ДПС,сега голям патрийот го вади
Аз казах.

2014.10.08 | 06:29

10
Добре, нека Борисов стане премиер. А познайте какво ще последва когато реши да вдига цената на ел.енергия :)) Той ще се опита, защото им е заложено в програмата. А тази програма е съставена в американското посолство. Само АТАКА си позволява да казва истината , разберете го най-после.
Диан Матеев

2014.10.08 | 01:49

9
Много си глупав каква "Атака" ?! Тези са най-големите предатели! Волен повтаряше циганите на сапун турците вън и тн и какво стана после съюзи се с турците цели хората с тапи от шампанско и бие полицаи... Събуди се и се осъзнай каква партия поддържаш Волен е продажник забрави как се кълнеше че мрази ДПС а управляваха заедно станаха коалиция...
ВОЛЕНУГЛУ ХАНЪМАТА НА ДОГАН

2014.10.08 | 01:43

8
МНОГО ЯСНО ЧЕ ГЕНЕРАЛА ЩЕ Е ПРЕМИЕР НЯМА ДА Е волоенуглу КУРВАТА

2014.10.08 | 01:43

7
Защо до сега не искахте конслутации.Сега сте сами с турците.

2014.10.07 | 23:13

6
Стабилното правителство дето ще извади страната от кризата............. като изгони в емиграция едната половина от България, а другата ще измре от глад и студ. Е, тогава да идват янките, територия свободна от население, за добив на ШИСТОВ газ
Аман

2014.10.07 | 23:12

5
Преди изборите бяха скрили това пинчерче да не разлайва кучетата. Принципи, важни приоритети-смешна работа, ако бяха толкова принципни щяхме ли да сме на тоя хал!
rossen4i4o

2014.10.07 | 22:35

4
какво трябва да означава ; тезите които звучат държавнически; ? на всеки ъгъл милиционер и през един със слушалка ? всеки месец смяна на документи а на три месеца смяна на автомобилните номера и нова застраховка ? та какво е за Вас държавническо мислене ? може би високи цени за да принудите Работещите да просят за хляба си и да придобивате собственост за жълти стотинки ? Не е редно да мислиш като бандит и да изготвяш ЗАКОНИ

2014.10.07 | 19:57

2
Ами тя кампанията срещу ГЕРБ продължава но никой не го казва директно а с недомлъвки.Как ли? Ами защото искат Борисов да не е премиер но всеки знае че без Борисов няма ГЕРБ и че ГЕРБ има този резултат на изборите заради лидера си и още няколко човека и затова те са атакувани постоянно.Как ви си струва АТАКА без Сидеров същото е и ГЕРБ без Борисов.

2014.10.07 | 20:58

3
ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КАК СЕ КУПУВАТ ИЗБОРИ ОТ ДПС И ГЕРБ. (гастро езофагиална рефлуксна болест) НАРОДЕ???? НЕРАЗБРА ЛИ,ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ "РЕЦИКЛИРАНА"
Az

2014.10.07 | 19:56

1
Българките били най-красивите жени!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини