Ненков за взрива: Мъничките компромиси се акумулираха в голяма грешка

  • 04 октомври 2014 10:43

  • 1415
  • 0
Ненков за взрива: Мъничките компромиси се акумулираха в голяма грешка
©

Взривът в Горни Лом, отнел живота на 15 души, може би е пример за това как поредица от мънички компромиси, които сякаш нямат значение, се акумулират в голяма грешка – "айде, нещо не е наред, ама той е наш човек и няма да му затваряме завода, айде, още нещо не е наред, ама пък хората ще останат без работа". Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

„Ако има компромиси, зад тях стоят живи хора с имена и биографии. Ако и сега не излязат такива хора и такива компромиси, значи не ни е голям шансът да станем бяла държава”, заяви той и подчерта, че въпросът сега е „да светне една голяма червена лампа и от тази гигантска трагедия да бъдат извлечени изводи – не да обявим един ден на национален траур”.

По думите му тези, които са проверявали завод „Миджур” и техните началници трябва ясно да отговорят дали констатираните нередности са били несъвместими с продължаването на работата в него.

Здравният министър заяви, че служебното правителство трябва да намери начин да бъдат издадени възможно най-бързо смъртните актове на загиналите. Той обясни, че енергията при взрива е била толкова мощна, че вероятно работещите в цеха даже не са усетили нищо. „Нищо живо не е останало там, изличен е животът. Тези хора не са просто изчезнали в морето, те са буквално дематериализирани”, подчерта Ненков.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини