КНСБ: Не бойкотираме тристранката, просто не беше свикана по надлежния начин

  • 29 септември 2014 11:14

  • 1343
  • 2
КНСБ: Не бойкотираме тристранката, просто не беше свикана по надлежния начин
© Булфото

В днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ със сигурност няма да участват синдикатите и работодателите, това е информацията, с която разполагам, коментира пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той участва в международна конференция "Обмяна на опит и добри практики в сектора "Храни и напитки", открита в столичния хотел  "Бест Уестърн Хотел Експо".

Заседанието на НСТС е обявено в 15.00 часа днес, в сградата на Министерския съвет, под председателството на вицепремиера Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл. Предвижда се социалните партньори да обсъдят проектите за изменение и допълнение на законите за Държавния  бюджет за 2014 г. и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Това не е бойкот, просто тристранката не беше свикана по надлежния начин, особено за такъв сериозен проблем, коментира Пламен Димитров предвиденото отсъствие на синдикати и работодатели. Ние поискахме свикване на тристранния съвет, съобразно с правилата на НСТС, според които това трябва да се стане два работни дни след предоставяне на материалите /в събота следобед/ - т. е. в сряда, поясни той. По думите му обаче това е формалната причина за отсъствието им. "Ако беше по друг въпрос, нямаше да има проблем да се справим и за една събота и неделя. Но тук става въпрос за милиарди левове от българския данъкоплатец, от нашите джобове, мисля, че е несериозно по този начин да се иска мнение на социалните партньори за една събота и неделя", каза още той.

Необходими са няколко дни да формираме нашата позиция как актуализацията ще се отрази като цяло върху икономиката и дали предложените разходи в съответните пера ще помогнат на тези системи, каза президентът на КНСБ. Затова предложихме и се надявам да получим тази възможност, както е и по самия правилник, правим възможното още днес да координираме позицията си с работодателите, каза още Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1343 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.30 | 10:56

2
Пламене и ти си същото ако като Тренчев.

2014.09.30 | 10:56

1
координирай те Се , защо ли ми изглежда като съчетаване или съвкупляване ?

Добави коментар

Водещи новини