ДПС има ключова роля при вота за президент, смята Първанов

  • 20 май 2011 15:32

  • 717
  • 0
ДПС има ключова роля при вота за президент, смята Първанов
©

Имам самочувствието на успешен президент, но пожелавам на следващия да бъде още по-добър заради новите предизвикателства.Той би спечелил, ако има вота на партията на негласувалите, която е с 40 на сто от гласовете на всички избиратели, при тях е скрит ключът.

Това заяви днес в Кърджали президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, под патронажа на който се чества 50-годишният юбилей на кърджалийския филиал "Любен Каравелов" към Пловдивския университет.

Заради поста, който заема, той ще запази активен ангажиран неутралитет и не би коментирал конкретни личности и техните качества.

Според Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ДПС е сред основните политически сили, чиято роля ще натежи на изборите през есента.

Относно изразеното вчера в Джебел становище на лидера на ДПС Ахмед Доган, че ГЕРБ е претърпял пълен провал и се задават предсрочни парламентарни избори, президентът смята, че икономическият екип на правителството не се справя с предизвикателствата на кризата, темповете на реформи са ниски и че предстоящите избори ще са своебразен референдум "за" и "против" политиката на кабинета.

Според президента за управляващата партия е много важно да участва с успех в тези избори, но е важно и да запази стабилността на правителството.

На въпрос дали би издал указ за съставянето на служебен кабинет, държавният глава бе категоричен: "Преди десет години, когато встъпих на този пост, поех ангажимент да работя за една стабилност на управлението и ще го изпълня!".
 

Последвайте канала на

717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини