Меглена Кунева: Театърът с "Лукойл" се повтаря и с Катуница

  • 28 септември 2011 16:07

  • 1161
  • 3
Меглена Кунева: Театърът с "Лукойл" се повтаря и с Катуница
© Булфото

„Случаят в Катуница не е изненада." Това заяви кандидатът за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на пресконференция в Пловдив.

„Арогантността, размерът и пълното затваряне на очите на властта и прокуратурата надминаха очакванията. Заради това не е изненадващо, че това се случи, след като години наред никой не се притичва на помощ на десетки села в България. Сигурността е само за онези вилни райони и комплекси за много богати хора, които живеят зад оградите", допълни Кунева. „Не мога да разбера защо институциите са изненадани", попита гражданският кандидат за президент.

Тя посочи, че кариерата и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, и на настоящия главен секретар на МВР Калин Георгиев са започнали именно от Пловдив. „Нима не са знаели кой е „Цар Киро" и какво върши, че едва преди десет дни са се сетили да го разследват. Случващото се сега прилича на театъра с „Лукойл", допълни Кунева.

По думите на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 случилото се в изминалите дни ще се отрази на изборите. Тя посочи още, че ако преди са се купували гласове, сега ще се подкупват цели комисии. „Това е диктатура на корупцията", каза още тя. „Партиите могат и да успеят да купят изборите, но няма да купят оценката на хората. За тях е по-лесно да купуват ромски гласове и да не наказват ромските лидери, за да има върнат услугите", коментира гражданският кандидат.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 бе категорична, че Ивайло Калфин не може да победи, ако стигне на балотаж с кандидата на ГЕРБ. „Подкрепата за Калфин е твърдото партийно ядро, докато останалите хора считат, че трети мандат на Георги Първанов би бил прекален. От друга страна ГЕРБ възнамерява „да вземе, а не да спечели" тези избори, като превземе и тази власт по един изключително унизителен за институцията начин", допълни Кунева. По думите й Калфин и Плевнелиев изобщо не са започнали реални срещи с хората. На въпрос дали не се създава „сива икономика" в изборите, Кунева цитира данни на неправителствена организация, според които за 11-дневен срок кандидат-президентската двойка Плевнелиев-Попова е била отразена 169 пъти в медиите, Калфин-Данаилов над 100 пъти. Докато нейната кандидатура е била отразена едва 36 пъти. Причината, посочи Кунева, е фактът, че нейния предизборен щаб не плаща за отразяване в медиите.

По-рано днес Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посети Пловдивския панаир. Тя коментира, че въпреки положителните срещи, които е имала и добрата организация на панаира, много представители на бизнеса са сподели тревогата си от несигурността в икономиката. „Управляващите говорят за икономическата криза като за природно явление, нещо което се случва. Все едно вали. Но кризата не е изненада за никой умен човек. Изненада е, ако си некомпетентен или мързелив и не си направиш стъпките", заключи Кунева. Тя посочи още, че ако спечели изборите, за следващата година би предложила основната тема на Панаира да бъде биоземеделието, тъй като това е пазарната ниша, в която България би могла да бъде много силна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1161 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.10.02 | 20:04

3
Кривоустова всичко знае.

2011.10.02 | 11:15

2
Г-жо Кунева, забравихте да прибавите към театрото и руските туристи на България....ер
Аз

2011.10.01 | 17:07

1
Абе тази на луда ли се прави ??? НДСВ докато бяха на власт какво му направиха?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини