Калфин: Дефицитът на справедливост поставя под въпрос мира в България

  • 28 септември 2011 13:04

  • 924
  • 1
Калфин: Дефицитът на справедливост поставя под въпрос мира в България
© Булфото

Дефицитът на социална справедливост поставя под въпрос гражданския мир в страната, заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска на пресконференция.

Според него, институциите не внушават респект в хората. Последните събития в Катуница и след това са резултат от чувството за безнаказаност, липса на справедливост и на работещи институции, посочи Калфин.

Той бе категоричен, че случаят в Катуница не е криминален инцидент и последвалите протести в 14 града на страната показват, че проблемът е много по-дълбок. „Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от не е единствения дерибей в държавата и Катуница не е единственото място, в което хората виждат, че няма закон”, заяви Калфин. Според него Консултативният съвет за национална сигурност трябва да обсъди именно тези по-дълбоки причини за социалното напрежение. Дори според него заседанието на съвета е трябвало да се случи по-рано.

„Институциите сега се разработиха и си прибраха активиста на ГЕРБ, както сам се определя Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от. Вчера цял ден го развеждат да го пазят из България, днес го прибраха да го пазят на по-сигурно”, заяви Калфин. Според него доверието в институциите е намаляло.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
владо

2011.09.29 | 18:43

1
Е тва демагогията и е в кравта на истинския Комунист - бащата на починалото момче помоли да се престане с експлоатиранета на една трагедия с предизборна цел ,но това комуниста няма как да го разбере ,щот няма съвест! За пореден път виждаме как една човешка трагедия се използва по най-долен начин за печелене на гласове! Убийства винаги е имало, и ще има и в бъдеще, но проблема с циганите не трябва да се политизира ,особено в предизборна обстановка, а да се реши окончателно от всички власти в спокойна и толерантна непредизборна ситуация - иначе нищо не се прави - само се нагнетява напрежение ,а от това всички губим/ е - някой и друг политик може и да спечели някой глас - и кво от това?/

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини