Чобанов: Бюджет 2014 е изпълним, но в по-спокойна атмосфера

  • 03 септември 2014 14:51

  • 1620
  • 6
Чобанов: Бюджет 2014 е изпълним, но в по-спокойна атмосфера
© Булфото

Бившият министър на финансите, кандидат-депутат от ДПС, Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас заяви в интервю за БНР, че ДПС се е утвърдила като националноотговорна центристка партия с либерални идеи. Той смята, че извънредните парламентарни избори създават вакуум, в който бизнесът се чувства несигурен и припомни, че годината е започнала с растеж на икономиката. Чобанов добави, че бюджетът е изпълним, но в по-спокойна атмосфера.

Като цяло, подкрепата от ДПС към мен беше последователна и през цялото време в избраната посока за развитие на икономиката и фиска. По-късно, в края на мандата, имахме известни разминавания с БСП, което, може би, повлия на тяхната позиция да не бъда поканен в техните листи. Не сме провеждали изобщо подобен разговор. За съжаление, след европейските избори, когато стана ясно, че ни очаква предсрочен вот, вижданията на бизнеса за икономическото развитие се промениха, имаме два-три последователни месеца спад за бизнесклимата, имахме и по-сериозна от очакваното дефлация. Не случайно предложих актуализация, в която приходите трябваше да бъдат намалени с около 500 милиона, което, наред с буферите в разходите, щеше да създаде необходимия конфорт и в подобна турбулентна ситуация. Като цяло, служебният кабинет има възможност да имитира нов дълг в порядък от 800 милиона. Вероятно актуацизация на бюджета ще се наложи след изборите. Има необходимост от нов дълг, това е факт, в края на ноември или началото на декември, коментира бившият финансов министър.

На въпрос за състоянието на КТБ и дали БНБ се справя в кризисната ситуация, той отговори, че не иска да коментира действията на Централната банка, тъй като е независима институция и не е привърженик на политическа намеса. Смятам, че институциите работят усилено и се надявам скоро да произведат необходимия резултат, така че хората да имат достъп до парите си. Може би трябва да си зададем въпроса какъв е генезисът на КТБ. Смятам, че проблемите на Банката трябва да се търсят най-вече в мениджмънта. Вероятно БНБ не си е свършила изцяло работата, там има подведен под отговорност подуправител, заяви Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

На въпрос кой бутна кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, бившият министър на финансите отговори, че е експерт, а не политик, а само политик може да даде отговор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1620 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Великия

2014.09.09 | 08:59

6
Ей говняр , как смяташ да е изпълним , като орежете парите на общините и важните институции , може и съкращения да последват за намаляване на разходите - понеже вие окрадахте де що може да се окрадне , дори и залъка хляб измъкнахте от устата на бедния българин ....
tur4ina borisovygly v 3atvora

2014.09.09 | 08:58

5
boiko kurvata e nai gnusniaciganin

2014.09.09 | 08:58

4
Много ясно че сега си смел и говориш каквото ти изнася а защо не разрешихте да се направи ревизия на бюджета преди да подадете оставка и да избягат.Сега ще си вадите и показвате вашите разчети където всичко си е по мед и масло.Няма по долна сган от вас.
tur4ina borisovygly v 3atvora

2014.09.04 | 17:05

3
boiko kurvata e nai gnusniaciganin
Аз казах.

2014.09.04 | 17:04

2
Тоя е от продажните мекерета. Срам !!!!! Как се поглежда в огледалото?!
KUR ZA TODOR JIVKOV

2014.09.04 | 17:04

1
ДА ГО ЕБA В ОБРЯЗАНИЯ КОМСОМОЛЕЦ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини