1131 души от наводнените райони във Врачанска област са получили помощ (видео)

  • 18 август 2014 13:05

  • 1652
  • 4
1131 души от наводнените райони във Врачанска област са получили помощ (видео)
© Булфото

Административно определяне на минималните осигурителни доходи за дейностите, в които не е постигнато споразумение, е  възможно да бъде приложено. Това каза социалният министър Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл на пресконференция, на която бяха представени приоритетите на Министерството на труда и социалната политика.

По думите му се наблюдава тенденция на умишлено недоговаряне на минималните осигурителни доходи. Христосков призова да бъдат постигнати договорености и допълни, че министърът има право да упражни административно определяне на праговете, но не е  желателно да се стига до това. " Където две или три години няма договаряне, ще се наложи административно увеличение", посочи  Христосков.

Това право вече е упражнявано от предишни министри като праговете са увеличавани или със средния процент на договорените или с процента на инфлацията.

Средното увеличение на минималните осигурителни прагове за 2015 година на договорените до момента споразумения за 35  икономически дейности, които обхващат около един милион работници, е 4,1 процента, каза Христосков. Под един процент  увеличение на МОД е договорено в хотелиерството и ресторантьорството, производство на хлебни и тестени изделия  продукти, съобщи заместник -социалният министър Румяна Георгиева, която отговаря за ресор осигуряване.

Висок процент на увеличение е договорено в производство на компютри и комуникационни технологии - 11,3 на сто, а в селското стопанство увеличението на минималните осигурителни прагове е с 8,3 процента.

1131 души, населяващи наводнените райони във Врачанска област, към момента са получили еднократна финансова помощ, в размер на 325 лв., съобщи още Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл.

По думите му 1383 са молбите за еднократно финансово обезщетение, постъпили от живеещите в наводнените райони в страната. 1131 от тях са удовлетворени, а останалите 252 щели да бъдат разгледани в най-кратък срок, за да може нуждаещите се да получат по 325 лева, с които да покрият най-неотложните си нужди. Социалният министър добави, че над 700 души към момента са пряко ангажирани с отстраняване на последствията от наводненията в Мизия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1652 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.18 | 19:48

4
Ах ти , гъз лайнян Бойков , как се нагъзи само ! Заради властта налапа турския уйй до раменете ! През устата ти излезе бе , ТИКВО ПРОСТА ! Опръска с турска сперма България бе , предател ! 10 зам. министри на ДПС обеща този идиот ! САМО СИДЕРОВ !

2014.08.18 | 19:48

3
Ах ти , гъз лайнян Бойков , как се нагъзи само ! Заради властта налапа турския уйй до раменете ! През устата ти излезе бе , ТИКВО ПРОСТА ! 10 зам. министри на ДПС обеща този идиот !

2014.08.18 | 17:39

2
явно Данчо иска да вземе 15 милиона от допълнителни вноски , да даде 2 000 000 за подпомагане а останалите да прибере , може да ги отчете като организационен труд за доброволци, и най наглото е че ще си ги вземат дори да не Сме съгласни , по административни кални пътечки подкрепени с полицейски мерки

2014.08.18 | 17:26

1
Ей лъжци. От кого са получили помощ? Със сигурност не и от държавата! От цяла България имаше хора да ринат и помагат на място, колко хора даряваха материална и финансова помощ, и накрая .. социалния министър ни съобщава, че държавата отново си е свършила работа АДЕКВАТНО. До онзи ден близнашки просеше пари, за хората от Мизия по медиите. СМЕШНИЦИ. Всички политици, в трудови лагери!

Добави коментар

Водещи новини