Интриги при подреждането на листите в БСП-София няма, посочи Бойчев

  • 11 август 2014 07:56

  • 2513
  • 4
Интриги при подреждането на листите в БСП-София няма, посочи Бойчев
©

БСП е единствената партия, в която има традиция при реденето на листите. В БСП интрига с тези неща няма. Подреждането на листите в София беше определено с тайно гласуване. В 23 район аз съм на първо място, но водачите на листите се определя от Висшия съвет на партията. Това каза бившият депутат от БСП Жельо Бойчев пред БТВ.

Янаки Стоилов получи най-много гласове в 25 район. Георги Свиленски е първи в 24 район, но това не значи, че водачите на листите ще са тези. Това класиране беше отредено чрез тайно гласуване на делегатите на БСП на партийна конференция, отбеляза той.

Противно на очакванията, лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно не бе избран за водач на листа в нито един от трите многомандатни избирателни района в София на заседанието на столичната организация на социалистите. Чрез тайно гласуване на „Позитано” 20 определиха за водачи на 23-ти, 24-ти и 25-и МИР досегашните депутати Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов. Това даде повод за коментари, че има разрив в редиците на БСП.

Според Бойчев промените в партията предстоят. Аз съм доволен от това, че се направи първа крачка към промяна. По време на предизборна кампания да правиш промени в партийните редици е твърде налудничево, посочи Бойчев.

Станало е ясно, че бившият лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на не е присъствал на градската конференция на БСП. Бойчев коментира, че в БСП са допуснали много грешки през изминалата година. Той беше категоричен, че в хората е останало впечатлението, че партията е зависима от задкулисието. Въпреки това той определи управлението като полезно. Не трябва да търсим вината за положението, до което се докарахме, в други партии. Трябва да търсим вините само в себе си, заяви Бойчев. Като грешка определи и подписването на споразумението с "Уестингхаус" без достатъчно яснота. Като друга грешка той визира и неуспеха да се рестартира проектът за АЕЦ "Белене".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2513 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.08.11 | 18:36

4
Ръководствата и на БСП , и на ГЕРБ са ДВЕ БАНДИ бивши комунисти ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ ! БАНДИТИ с БЕЛИ ЯКИЧКИ ! ПРЕДАТЕЛИ и ЧУЖДИ СЛУГИ ! Заради тях БЪЛГАРИЯ умира и заприлича на пустиня ! САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.11 | 18:35

3
В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО ! Само тоя бандит е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !
Диагноза

2014.08.11 | 14:38

2
Абе, тоя Жельо Бойчев олигофрен ли е или само мяза на такъв?
trol54

2014.08.11 | 14:38

1
komunisticheska podloga ebi si maikata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини