НС на БСП застава зад енергийните проекти (обновена)

  • 08 август 2014 18:06

  • 2652
  • 9
НС на БСП застава зад енергийните проекти (обновена)
©

БСП ще се събира и следващата седмица, за да реши името на коалицията, обявена, че ще се сформира по-рано. Засега предложението е само проект и след среща с коалиционните партньори ще бъде обсъдено новото име.

Това заяви след края на НС на БСП новият вече говорител на столетницата Атанас Мерджанов, предаде репортер на Novini.bg.

Следващата седмица ще бъдат обсъдени предизборните листи, ще бъдат обявени и техните водачи, стана ясно още от думите му.

Сергей Станишев е председател на консултативния съвет на коалицията. Миков пък е шеф на предизборния центъра на столетницата. Нов ковчежник на партията вече е Евгени Узунов, каза още Мерджанов.

Националният съвет на БСП е утвърдил съставянето на работна група за наблюдение на служебния кабинет. Неин председател ще е Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, също бившият външен министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Тази група се създава с цел следене на неправомерни уволнения, чистки в министерствата и подобни, отбеляза Атанас Мерджанов.

Представена бе и позиция на Националния съвет на БСП по енергийните проекти. Тя гласи следното:

1. Подчертава европейското и националното значение на проекта "Южен поток" и ангажираността на Република България с неговото изграждане в съответствие с европейските правила.

В същото време е необходимо да продължат действията за разнообразяване на източниците, трасетата и връзките за осигуряване на енергийните потребности на страната и сигурността на доставките на природен газ.

2. Потвърждава позицията си за приоритетното развитие на ядрената енергетика на страната.

Смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ "Белене", за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и за изграждане на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй".

Остава в дълг към българските граждани, които очакваха рестартиране на проекта АЕЦ "Белене". Предлага да се предприемат активни действия за намиране на изход от арбитражното дело, който позволява строителството на АЕЦ „Белене“.

Настояваме за анализ и оценка на договореностите и набелязаното развитие за изграждане на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" с оглед гарантиране на българските национални интереси и осигуряване на публичност на процеса.

Не приема важни управленски решения, без за тях да е получен съответен политически мандат. Настоява, ако се пристъпи към реализация на споразумението, да се подготви финансов модел на проекта, който да отговаря в най-висока степен на българските национални интереси. В противен случай не подкрепя влизането на споразумението в сила.

Особено внимание обръща на финансово-кредитните, ценовите и експлоатационните условия на ядрените проекти за гарантиране на сигурност и социално-икономическа ефективност на решенията.

3. Поддържаме позицията си за недопускане на проучвания и добив на шистов газ на българска земя.

Последвайте канала на

2652 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
KUR ZA GERB

2014.08.11 | 19:17

9
gerb sa turci-boiko tikvata v 3atvora
???

2014.08.10 | 10:32

8
БСП „Смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ "Белене"“ – КАТО толкова много смятате защо не го направихте??? Или докато управлявахте бяхте заети с по лесни за крадене проекти???

2014.08.10 | 10:32

7
A ДПС ЗАСТАВА ОТЗАТ НА БСП ЗА ПРОЕКТА.
rossen4i4o

2014.08.10 | 10:32

6
a, искат си комисионите от сделките , open seasan при увеличение на сметките , правете си рокади после при ШЕФА

2014.08.10 | 10:32

5
Червени боклуци, защо скрихте говорителката си Мая Общата? Защото всичките и/ви приказки излязоха лъжи. Както винаги.
Drago

2014.08.10 | 10:32

4
Дълги години ще се въртите на предния на БСП!

2014.08.09 | 23:10

3
да я кръстят бсп - червени боклуци или бсп - боклуко събирателен пункт, бсп - Безочливи, спинозни продажници, бсп - безпардонни смрадливи педали.
Lyubo Angelov Дъртото педи от Бургас

2014.08.09 | 23:10

2
ПОВТАРЯМ за всичкуи депесари от АТАКА и БСП, защото не знаят добре Булгаристански АТАКА УМРЯ! Викайте ни АТАКАЛЪ Да живее Вюлент сидероглу :DDD

2014.08.09 | 14:34

1
Podlogi ste na USA, zatova nisto ne pravite, 4akate na Zadokeanskite Zapovedi za po-nisko naguzvane na Bulgaria, prodajni pederasi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини