Реформаторите си избират лидер на по бира

  • 06 август 2014 21:38

  • 2918
  • 6
Реформаторите си избират лидер на по бира
© Булфото

Кой да е лидерът на Реформаторския блок са обсъждали днес председателите на петте съставляващи го партии. Заседанието им обаче се провело без Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която е в Берлин. Тя упълномощила организационния секретар Найден Зеленогорски да представлява "Движение България на гражданите".

За да увеличат шансовете за съгласие, петимата мъже започнали днешния разговор на бира, съобщи "24 часа". Целта била всеки от тях да декларира, че "идва с мир и добри намерения".

Неформалната лидерска сбирка била причина за внезапно отменената пресконференция на Гражданския съвет на блока, въпреки че журналистите на два пъти бяха канени с имейл. Целта вероятно е петимата лидери да стигнат до консенсус и да се явят пред медиите обединени.

Междувременно членове на Гражданския съвет и симпатизанти разпространиха в социалните мрежи призив Радан Кънев да оглави Реформаторския блок. Сред подписалите инициативата са Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история, проф. Нели Огнянова, проф. Тодор Танев, Стоян Радев, Юлиана Николова, Димитър Бечев, Найо Тицин.

Че Кънев ще е шефът на съюза, неофициално твърдят повечето реформатори.

В понеделник той хвърли оставка като говорител на блока с обвинението, че участници в него се борят не за доверието на избирателите, а за това на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Преди ден в отговор от ДБГ отвърнаха с предложение за вътрешен референдум за отношението към ГЕРБ и други възможни коалиции. След оставката на Кънев Изпълнителният и Гражданският съвет се събраха на среща, продължила почти 9 ч, но тя не довела до конкретни решения и десните се разбрали да изчакат емоциите да отшумят.

Целта обаче е структурните промени в блока, една от които е въвеждането на фигурата председател, да бъдат финализирани преди вота на 5 октомври.
Днес петимата обсъдили и водачите на листи, като по този въпрос сериозно напрежение нямало. СДС, ДСБ и ДБГ ще получат по един водач в София.

Последвайте канала на

2918 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.08.07 | 13:47

6
Да си изберат Касим Дал за лидер.
РБ by now

2014.08.07 | 12:41

5
Добре ошлайфания от Костов, но с ъпгрейдвана политико-икономическа риторика Радан Кънев, хвърли оставката на говорител пропищявайки от ефира за атаките на Борисов, с опцията да стане лидер на новата структура на реформаторския блок. Кънев наруши собствените си принципи, нещата да се решават в рамките на вътрешно-кухненските взаимоотношения вътре в блока, хвърляйки в ступор дестните симпатизанти. Очевидно, че лидерстването и лидерския модел на политическите партии у нас не са намерили своята алтернатива всред наивните избиратели, и този ход се възприема като полезен от Реформаторския Блок - с декларацията на всяка една от 5-те партии поотделно за неговото единство. Успех! :)

2014.08.07 | 10:06

1
oshte po-dobre na kuneva bashta i...
P.R.

2014.08.07 | 12:40

4
Сигурно половината каса артисала!
Ха! Ха! Ха!

2014.08.07 | 12:40

3
Нали преди време Радан Кънев обяви че влиза в политиката, за да не дойде Борисов на власт!

2014.08.07 | 12:40

2
Путьовци ! К,урвата кривоуста минетчийства на меките уйове в Берлин ! Бити карти !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини