Даниел Митов: Чест е да дам своя принос за външната политика на България

  • 06 август 2014 15:27

  • 3139
  • 4
Даниел Митов: Чест е да дам своя принос за външната политика на България
© Булфото

Министерството на външните работи е с една от най-сериозните традиции в българската държавност и за мен е огромна чест да бъда тук и да дам своя принос България да провежда достойна външна политика в следващите няколко месеца.

Това заяви новият служебен министър на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, на церемония по предаването на поста в МВнР, съобщиха от ведомството.

Като министър направих всичко възможно министерството да остане в ръцете на следващия министър в по-добро състояние от това, което съм заварил, е казал неговият предшественик на пост Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Постарахме се по отношение на политиката, която беше водена през този период, България да засили значително позициите си в Югоизточна Европа и Черноморския регион.

Успяхме да засилим двустранните връзки с една голяма част от европейските страни. Положихме усилия по отношение на българските общности зад граница, по-специално в Молдова и Украйна, посочи той.

Иска ми се да вярвам, че от всичко това ще бъде взето най-положителното и ще продължи да бъде развивано, е заявил в заключение Вигенин.

Министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, представи накратко приоритетите в предстоящата си работа, като подчерта, че те са много специфични, каквато е и природата на всяко служебно правителство.

На първо място трябва да създадем условия за нормалното провеждане на изборите в чужбина, каза той. Ще бъде направен анализ на проблемите от минали избори и ще бъдат положени усилия за отстраняването им, както и за организирането на добра разяснителна кампания сред българските общности в чужбина по процедурата за гласуване.

Максимална подкрепа за българската кандидатура за еврокомисар - Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, е също сред водещите цели на новия външен министър. Ние като министерство трябва да направим всичко възможно България да има много по-добро портфолио и позиция в състава на следващата Европейска комисия, е заявил той.

Като други приоритетни задачи министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, посочи подготовката на предстоящата среща на върха на НАТО в началото на септември в Уелс и Общото събрание на ООН през есента. В дневния ред е включено и предприемане на следващите институционални стъпки за присъединяване към Единния механизъм за банков надзор.

Министър Митов е получил от своя предшественик Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, копие на сребърния орел на хан Аспарух от Вознесенка, воински знак на българите, родов тотем на рода Дуло. Орелът се явява символ на победата и духовното познание, като за първи път е използван като воинска емблема от персийците.

Последвайте канала на

3139 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.07 | 08:25

4
БАХ ТИ ! Тоя е копие на Вагинин ! Само педераси ли избират за министри , бе ?!
Joro

2014.08.07 | 08:25

3
Поредното хомо-комсомолче вече дава мнение...кой знае колко още имат от този типаж...
махай са ве, педер

2014.08.07 | 08:25

2
махай са ве, педер

2014.08.07 | 08:25

1
Този е еврокопче , проамериканско хюмне !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини