Румен Порожанов пое Министерството на финансите

  • 06 август 2014 13:55

  • 1249
  • 0
Румен Порожанов пое Министерството на финансите
©

„Професионално ще анализираме ситуацията и където идентифицираме проблеми, ще действаме в рамките на фискалния инструментариум“. Това заяви министърът на финансите в служебното правителство Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в по време на церемонията по приемане на управлението на Министерството на финансите от досегашния министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Порожанов рамкира няколко от първоначалните си приоритети – одити на министерствата с цел да се направи анализ на предприетите бъдещи финансови ангажименти и анализ на направените приходи и разходи, чрез които ще се идентифицират бъдещи проблеми пред изпълнението на разходната част на бюджета. Също така в рамките на започналата вече Бюджетна процедура 2015 г. ще се преразгледа и анализира макрорамката на бюджета и средносрочната бюджетна прогноза. По отношение на темата за актуализацията на настоящия бюджет министър Порожанов коментира, че служебното правителство ще приложи законодателния инструментариум за решаването на възникнали проблеми.

Служебният финансов министър заяви още, че управленските си решения и тези за формирането на екипа си ще вземе след като се запознае с анализите и със ситуацията в МФ. Той благодари на колегата си Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас за това, че не е променил експертния потенциал в Министерство на финансите, на който разчита.

От своя страна досегашният министър на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас изказа благодарност на експертите от Министерство на финансите, с които в последните 14 месеца е работил. Чобанов подчерта, че оставя Министерство на финансите в сигурни ръце и че с чест е оглавявал най-важната система в държавата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини