ДАНС бори тероризма с нов център (снимка)

  • 04 август 2014 16:54

  • 1902
  • 5
ДАНС бори тероризма с нов център (снимка)
© МВР

Национален контратерористичен център бе открит на официална церемония в сградата Държавна агенция „Национална сигурност” от председателя й Владимир Писанчев, в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Националният контратерористичен център е създаден с постановление на Министерския съвет от 10 юли 2014 г. като единна национална платформа за събиране и обработка на информация с оглед идентификация на лица и организации, свързани с тероризъм.

Целта на центъра е осигуряване на координирано управление на националните информационни ресурси, с оглед повишаване на ефективността на националната система за противодействие на тероризма.

Центърът осъществява дейността си при взаимодействие с Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, Агенция „Митници”, Министерството на правосъдието, Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие, Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за бежанците, Агенцията за ядрено регулиране, Дирекцията „Вероизповедания” към Министерския съвет, Върховната касационна прокуратура, Националната следствена служба, Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана.

Националният координационен център предоставя информация в непрекъснат денонощен режим на всички реагиращи структури от сектори за сигурност и обществен ред в страната, необходима за разкриване, предотвратяване и пресичане на терористични заплахи.

На церемонията присъстваха още заместник-главният прокурор Пенка Богданова, представители на МВР, НРС, НСО, Служба „Военна информация”, ДАТО, Агенция „Митници”, министерства, представители на дипломатически мисии, акридитирани в България.

Последвайте канала на

1902 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.05 | 20:55

5
Нали от БСП ревяха срещу подслушването и следенето?А сега ще следят не кражбите,а кой пъти пикал и пръднал.И ще валят нови флашки мотинтирани или немонтирани,компромати или натиск над неудобни лица.

2014.08.05 | 20:54

4
Хората живеят в мизерия а тези нови офиси правят.После на 45 с пенсия 1000лв и охранител в някой сот.Това се казва кражба от данъците на хората.Естествено ако разбият Тероризма на циганските кражби ,ще си призная че не съм прав.
Сюргюн

2014.08.05 | 20:54

3
С Windows XP си представям каква е ефективността само..
каката на баткото

2014.08.05 | 13:07

2
Дрисък те и с осмица са си па същите патки - трябва - мозък!!!

2014.08.05 | 13:06

1
ДАНС нищо не бори а изпълнява само поръчки срещу неудобните.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини