Спират със закон SMS тероризма

  • 14 декември 2011 16:45

  • 4513
  • 7
Спират със закон SMS тероризма
©

Нежеланите телефонни съобщения могат да бъдат спрени с промени в Закона за електронните съобщения.

В четвъртък парламентът ще гласува на второ четене текстове, които засягат и отношението на мобилните оператори към техните потребители.

"При прекратяване на срочния договор той става безсрочен и всеки един потребител може да го прекрати в рамките на един месец, когато си пожелае. Другото предложение е сключване на договор в рамките на седем дни, всеки един от потребителите може да се откаже. Това е безпрецедентна мярка, която в ЕС до този момент не е налагана. При сключване на договора всеки един потребител може да поиска да има лимит - примерно граница, горна граница - 50, сто лева. Съответно ако има такъв сключен лимит в момента създава предпоставка за нарушаване", заяви председателят на Комисията по транспорт и съобщения Иван Вълков.

"Така наречения „SMS тероризъм” вече ще бъде прекратен. Досега глобите, които се налагаха за този вид дейност операторите бяха по общите условия. Въвеждат се специални изисквания към операторите и специални ограничения", уточни заместник-председателят на Комисията по транспорт Светослав Тончев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4513 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2011.12.27 | 14:58

7
А дано, ама... надали ! Тия са толкова нагли, че пак ще измислят начин да ни тормозят и дерат ! Вчера пратих смс - стоп за тв. играта, днес пък от мтел ми обещават подаръци ! Аман вече...
АЗ

2011.12.27 | 14:57

6
Най-накрая.... Толкова досадни бяха.... дано по скоро спрат.
Грамотен потребител

2011.12.15 | 21:02

5
Извинявам се за изпуснатата буква "Ш" в "смешно".
Грамотен потребител

2011.12.15 | 21:00

4
Нямам нищо общо със сайта или статията. Направи ми впечатление коментарът Ви. Мисля, че обясних защо направих забележката - когато критикувате за правопис и грамотност, се опитвайте да сте изрядни в това отношение. Иначе изглежда смено отстрани. ;)
Грамотен потребител

2011.12.15 | 19:16

3
До неграмотния(наистина) потребител: Колега, тук имаш две грешки "От заглавието разбрах че с закон спират непредизвиканите SMS-и и обаждания". Ако не можеш да си ги откриеш, значи наистина си неграмотен! Наблегни на правилото за поставяне на запетайки в изречение. ;) Все пак, като имаш претенции, че си много грамотен, се постарай да си изряден в поста си(ако мога така да го нарека)
неграмотен потребител

2011.12.15 | 19:16

2
Почти бях убеден в реакцията, която ще последва.Пропуснатата запетая и кратката форма на предлога "със" бяха умишлени! В крайна сметка аз съм "неграмотен потребител".Разбира се, в бързината често пъти не спазвам правилата на граматиката!Но аз не съм журналист и "писането" не ми е професия!!! А какво е вашето извинение?!?
неграмотен потребител

2011.12.15 | 13:16

1
С цялото ми уважение към издателите на този сайт, и в частност към "журналистите" пишещи статиите!!! Моля, първите да назначават грамотни хора, а вторите да се научат да се изразяват ясно!!! От тази статия аз нищо не разбрах (съжалявам, може би аз съм тъп)?!?От заглавието разбрах че с закон спират непредизвиканите SMS-и и обаждания.До тук всичко е OK! Но от краткото резюме на променените текстове в закона, изобщо не става ясно как по-точно потребителите ще бъдат защитени от подобен терор!?! Написаното просто няма връзка с темата!!! А промените в общите договорни условия (в полза на потребителите) , авторът е описал толкова неграмотно и неразбираемо, че впечатлението е, че просто е искал да придаде обем на статията!

Добави коментар

Водещи новини