Нинова: Най-страшен беше грохотът от падащите къщи в Мизия и писъците на хората

  • 04 август 2014 08:08

  • 2697
  • 3
Нинова: Най-страшен беше грохотът от падащите къщи в Мизия и писъците на хората
© Булфото

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се оказа единственият българки политик в Мизия в най-тежките часове на бедствието. В ефира на Нова телевизия Нинова отбеляза,че се злоупотребява с информацията за отказ дигите да бъдат скъсани.

Нинова обясни, че кметът на Мизия й се е обадил, докато е била на Бузлуджа и веднага заминала за там, за да успее да влезе в града преди той да бъде залят и изолиран. По пътя позвънила на земеделския министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по и на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, за разрешение за взривяването на дигата. Получила го още преди да стигне до бедстващия град.

Към 18:30 часа, когато Нинова пристигнала при дигата, собственикът на земеделските земи вече копаел със собствената си фадрома. Към 19:00 часа вече имало пробив и водата започнала да се изтича. През нощта обаче нивото се покачила и направеният пробив не помогнал много и градът вече бил наводнен.

„Най-страшното беше грохотът от падащи къщи и писъците на хората. Беше тъмно, нямаше ток”, разказва Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за трагичната нощ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2697 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
N/A

2014.08.04 | 18:47

3
Другари, държавата може да е разграден двор и всеки по-голям дъжд да води до жертви, но вижте партията- майка как се грижи за народа! Нищо, че те имат основна заслуга да сме на тоя хал. Не очаквайте от тях обяснение защо се е стигнало до тук. Важното е, че другарката КУрнелия е отишла да се покаже и е обрала точките предизборно. Подобно на другарката Масларова, която след наводненията през 2005-а отиде да покаже загриженост за хората, останали без дом, слизайки от лъскавото си бентли, с токчетата и костюмчето за хиляди левове.
....

2014.08.04 | 10:18

1
И окрадоха парите от помощите.Sega triabva naselenieto da gi kontrolira,za da ne povtoriat krajbite.
Колева

2014.08.04 | 15:58

2
Уважаеми № 1. Корнелия Нинова се е озовала в Мизия точно по време на приливната вълна. Още вчера написаха, че се е обаждала да поиска помощ. И наистина е било така. Аз живея в Горна Оряховица. Вчера сестра ми ми сподели че след 22.30ч. в нощта на наводнението е чула дълбок и каза страшен тътен от запад. Тук при нас леко преваля и подухна вятър. Сега разбирам от къде е тътенън. така ,че хайде да не бързаме с обидите. Такива онакива, но всеки следващи са по-зле . А пък откъде да знаеш, може и да поумнеят и наистина да започната да работят за държавата.

Добави коментар

Водещи новини