Орешарски пожела следващите кабинети да продължат работата по "Южен поток" и АЕЦ "Коз

  • 25 юли 2014 16:31

  • 1851
  • 4
Орешарски пожела следващите кабинети да продължат работата по "Южен поток" и АЕЦ "Коз
© Булфото

Внесохме актуализацията на бюджета обмислено, а не необмислено, за да не създаваме напрежение и да позволим на служебния кабинет да работи нормално, каза министър-председателят в оставка Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в отговор на питане на граждани по време на срещата му с граждански организации дали ще изтегли искането за актуализация на бюджета.

Орешарски отбеляза, че притесненията са свързани с това, че парламентът няма да работи до края на октомври и с многото рискове, които биха могли да възникнат. Това е единственият мотив за искането на актуализация, заяви премиерът и добави, че това е в интерес на всички български граждани.

Премиерът припомни причините, поради които е подал оставка на правителството и защо го е направил точно в този момент, в отговор на въпроси от представители на гражданските организации.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 посочи, че правителството не може да работи при неработещ парламент. Той припомни как са се променили отношенията след евроизборите между двете парламентарни групи, които са подкрепяли кабинета.

Взетото решение на 5 октомври да има избори означаваше, че най-късно до 25 юли трябваше да бъде подадена оставката на кабинета, за да може президентът да връчи мандатите, коментира Орешарски, цитиран от БТА. Движим се в абсолютен график и не разбирам истерията, която беше създадена кога ще се подаде оставката, добави той.

Премиерът заяви, че в оставащото последно заседание на Министерския съвет няма да бъдат взимани решения за разпореждане с активи, каквито и да са те.

На питане свързано със здравеопазването министър-председателят каза, че в последната година усилията са били съсредоточени към стабилизиране на системата, а не към реформирането й тъй като не е имало политическо съгласие за това.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изрази надежда следващите правителства да продължат да работят по двата големи проекта - 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" и по "Южен поток". Да, става въпрос за заеми, но те са инвестиционни и ще се изплащат от експлоатацията на двата обекта и няма да натоварват данъкоплатеца, коментира премиерът.

В края на срещата Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 благодари на представителите на гражданските организации, като отбеляза, че коментарите, правени на тези срещи са били от полза. Той отчете, че към края на май тази година спрямо същия период на миналата година новите работни места в реалния сектор са над 40 000 и това е за първата година на управлението.

Последвайте канала на

1851 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.25 | 20:06

4
Съд за терористите от БСП!

2014.07.25 | 19:39

1
и протестната мрежа

2014.07.25 | 19:50

3
няма да ни позволят нашите господари САЩ и ЕС
Lyubo Angelov Дъртото педи от Бургас

2014.07.25 | 19:44

2
пояснявам за депесарите от АТАКА! АТАКА УМРЯ! Но се роди АТАКАЛЪ, да живее Вюлент Сидероглу!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини