Кунева: Специалният закон за една банка е изкривяване на правото

  • 19 юли 2014 12:35

  • 1712
  • 4
Кунева: Специалният закон за една банка е изкривяване на правото
© Булфото

Влизането на България в Европейския банков съюз ще ускори реформите у нас. То ще донесе независимост на банковия регулатор, стабилност на институциите, подготовка за членство в еврото, истинска съдебната реформа.

Това каза пред камерите на БТВ лидерът на  "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която днес председателства и форума на Националния съвет на ДБГ, провеждащ се в столицата. Поехме ангажимент да влезем в еврото, а само ние и Румъния още нямаме напредък от всички страни, с които се присъединихме в ЕС, добави тя. Според Кунева България не може да няма план кога и как ще влезе в еврото, още повече, че през 2018 година й предстои да председателства Европейския съюз.

Попитана за гарантирането на влоговете на хората в КТБ, Кунева подчерта, че Директивата за гарантиране на влоговете до 100 хил. евро, на която всички се позовават в момента, е нейна директива и е резултат от специална програма за защита на потребителите по време на криза. За влоговете над 100 хил.евро, Кунева каза, че всяка страна сама решава това, но неслучайно лимитът е определен точно на тази сума и е резултата на сериозен анализ във всички страни от ЕС. Кунева бе категорична, че изработването на специален закон за една банка е изкривяване на правото и „Движение България на гражданите“ вече са се обявили против.

По думите й, в момента обществото е силно объркано от ставащото в банковия сектор, защото се смесват политическа и икономическа власт. От това никога нищо добро не излиза, добави Кунева и подчерта, че трябва да има силен граждански контрол, разследваща журналистика и независимост на регулаторите. Когато сме се събрали в Реформаторския блок, всички партии сме заедно и за хубавите, и за трудните моменти. Тревожа се, когато някой е поставен под натиск, каза тя на въпрос за критиките към Радан Кънев за влога на ДСБ от 48 хиляди лева, и подчерта, че точно РБ няма право на двоен стандарт. Изразявала съм многократно подкрепа за Радан, бях един от хората, които го предложиха за говорител на РБ и той знае, че може да разчита на мен, подчерта още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1712 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.20 | 19:06

4
Не говорете срещу банките- 5 години затвор!

2014.07.20 | 18:37

3
Малко е даже, за обирниците затвор!

2014.07.20 | 18:37

2

2014.07.20 | 18:37

1
ЗА ОПИТ ЗА ФАЛИРАНЕ СЪС СЛУХОВЕ ЗАТВОР

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини