Калфин: Кризата в банковата ни система е истинска

  • 17 юли 2014 19:09

  • 2399
  • 6
Калфин: Кризата в банковата ни система е истинска
© Булфото

Кризата в банковата ни система е истинска. Тя бе предизвикана насила и не без помощта на част от държавните институции като прокуратурата, например. Не е нормално спорът между двама мастити бизнесмени да поставя под риск цялата държава. Това заяви в ефира на БТВ членът на ИС на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Според него страната ни разполага с достатъчно ясни правила за реакция в подобни случаи, но отговорните фактори в държавата не желаят да спазят разписаните по закон процедури. „Това не е първият такъв случай в България и е ясно какво трябва да се направи. Това, което първо трябва да се извърши е анализ на активите и пасивите на банката. В тази банка трябва да влязат експерти, които да направят тази проверка. Очевидно, че БНБ не си е свършило работата, специално „Банков надзор“. Очевидно и че управителният съвет на БНБ реагира в началото неадекватно. Фактът, че прокуратурата опровергава БНБ показва абсолютна некомпетентност или на единия, или на другия орган. Факт е и че прокуратурата също беше важен фактор в разклащането на банката (КТБ), като в началото, на практика, обезглави „Банков надзор“ и обяви публично с едно анонимно писмо, че големи нарушения са се извършвали в тази система. Е, при тези условия, как искате да има доверие в тази система? Сега измислят някакви супер сложни действия и операции, които в крайна сметка водят до нещо, което много ме е страх да не се случи. Да не се случи така, че обществото, данъкоплатците да платят всичко на КТБ, а всички тези, които дължат пари на банката да се разберат и да си намалят по някакъв начин задълженията“, посочи Калфин. Според него страната ни трябва да поиска помощ от Европейския банков надзор, с чието съдействие да бъде съставена специална комисия, която да разгледа случая.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира и възможностите за номинация за еврокомисар от страна на България. По думите му управляващите са се забавили прекалено много със стартирането на процедура за дебат по тази тема, която вероятно ще получи своята развръзка след изборите наесен и сформирането на ново правителство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2399 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.07.18 | 16:08

6
2009 фискален резерв = 8 млрд. , 2013 фискален резерв - 4 млрд.,2014 фискален резерв 6 млрд. бОЙКО ? ? ?

2014.07.18 | 16:08

5
Доктор Буда ще ти отговори че правителството е докарало държавата до фалит :)

2014.07.18 | 15:29

3
Забравяш, че за 2014 г фискалния резерв е увеличен с взети назаем пари и затова не е никакво увеличение.

2014.07.18 | 16:08

4
Тиквата заслужава такава участ за дълъг пандиз ! Питайте Чакъра , Бирата , Пламен Горанов и другите които се палиха , пенсионерите , които се самоубиваха заради този идиот ! 1 лев не им даде за 4 години , а вдигаше тока с по 12 % !!!ПРЕСТЪПНИК !!!
аман

2014.07.18 | 10:43

1
Ае стига с тия опорни точки. Едно и също повтаряте като папагали, а дори не е вярно. Пламен примерно не е имал намерение да се пали, просто е направил грешка... Много са ви мили Станишко и Доган, ама няма да ги огрее. Теглиха милиарди заем твоите хора, че да вдигнат пенсиите с 2 лева

2014.07.18 | 15:29

2
Няма фалит ли? НЕК фалира, Държавен фонд земеделие фалира, Европейските фондове фалираха, Горските фалираха, болниците фалираха.Няма кой да плати заплатите на работниците по магистрала “Хемус“. Мога още да изброявам какво е фалирало, но нали си трол от реалност не разбираш.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини