Янаки Стоилов: Резервиран съм към специален закон за КТБ

  • 16 юли 2014 19:07

  • 861
  • 0
Янаки Стоилов: Резервиран съм към специален закон за КТБ
©

Българското здравеопазване се нуждае от повече средства, но и от промени. Това коментира Янаки Стоилов по БНТ.

По отношение на банковата стабилност той заяви, че според него на преден план трябва да излязат интересите на масовите вложители.

В този процес трябва да бъдат установени всички обстоятелства в КТБ и да се потърсят възможности тази банка да реши проблемите, пред които е изправена.

Резервиран съм към приемането на специален закон. Ако се направи прибързано, ще прикрие цялата ситуация. Не трябва да създаваме усещането, че се гарантират интересите на облагодетелстваните, коментира Янаки Стоилов.

Задължение на следващия парламент е да настъпят радикални промени за надзора на банковия сектор, смята Янаки Стоилов.

БСП се намира в критичен момент в своята история, коментира още Стоилов, по повод на това дали ще се кандидатира за лидер на партията. БСП трябва да увеличи доверието към себе си. Когато върнем доверието, тогава можем, да спечел изборите, заяви Янаки Стоилов.

Според него трябва да се прокарат няколко ясни разделителни линии – да не бъдат в плен на задкулисието, да не се допуска корпоративната власт да измести социализацията на държавата и да не се допуска противопоставяне между ЕС и Русия.

Нуждаем се от нов председател и от друг вид лидерство, посочи още Янаки Стоилов. БСП е в криза и никога не е била в такова тежко изпитание, допълни той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
861 0

Свързани новини

Водещи новини