Костов беснее в БТВ. Дава страшни прогнози за бъдещето на България

  • 15 юли 2014 08:13

  • 28037
  • 0
Костов беснее в БТВ. Дава страшни прогнози за бъдещето на България
©

Аз съм един от хората, които постигнаха стабилността на българския лев. Участвах в изграждането на банковата стабилност. Възмутен съм от това което се случва в момента. Възходът на Цветан Василев не е започнал по мое време. Банката е приватизирана през 2000 година, тогава Цветан Василев не е в хората, купили банката. Нищо не ми дължи Василев, той не ми се отплаща и не трябва да се спекулира с тази тема. Това каза бившият министър-председател Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - по БТВ.

Банката защитава интересите на вложителите си. Двете големи групи интереси са настъпени в банката - на вложителите и на теглилите кредити. Аз не съм вземал никакви кредити от банката, подчерта той. Костов разкри, че в КТБ е запорирана пенсията на жена му.

В момента сме свидетели на спекулации, чрез които замесват името ми с това на Цветан Василев и подозирам, че това се прави, за да нямат сила думите ми. Но такива опити и преди са се проваляли. Устата на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - не може да бъде затворена.

Решенията взети вчера при президента са съмнителни. Да се дадат 3,5 милиарда на една банка от държавата е странно. За миналата година банката има положителен ръст на приходите. Няма как тези милиони да са източени от банката, обвиненията че касиерката ги е изнесла са абсурдни. В момента сме свидетели на нападение срещу банката. Подобна беше и съдбата на Първа частна банка, която беше банката на държавна сигурност. Това нещо се нарича ограбване на банка.

Според Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - когато трябва да се вземат бързи необмислени решения се допускат грешки. Когато се събира несъстоятелност при бързо изтичане на време изчезват пари. Тези събития вече сме ги виждали. Костов изрази притеснение, че се прави опит за удар срещу държавата. Ако този процес завърши с назначаване на синдици и съд, тази сага ще се повтори, убеден е Костов.

Той е категоричен, че в трябва да погледнем към големите интереси в тази ситуация. Нужно е да се разследва как КТБ стана банката на властта. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - коментира, че това се случва по времето на Симеон Сакскобурготски и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Ако банката влезе в несъстоятелност, при положение, че има приходи от лихви по кредити, тя ще загуби. Това ще остане скрито за обществото, защото всичко ще се определя от двама синдика.

Запитан дали всеки гражданин ще трябва да плаща по 250 лева за обезпечение на фалита на КТБ, Костов потвърди.

Прокуратурата се използва като бухалка срещу КТБ, потвърди той. Според него предприетите мерки от БНБ са грешни. Не може да извършваш одит, след като преди това си взел големите кредитни досиета. Целта на всичко това е дестабилизацията на страната и рухването на валутния борд. Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - нападна и Иван Искров: За два мандата не е научил банкови термини, които да използва и да го разбират специалистите. Аз съм градил банковата система и мога пак да я съградя, без да пострадат хората, увери Костов. Според него се прави опит да се наруши финансовата стабилност и фалит на държавата. Светът е такъв, че когато една страна се дестабилизира, се появяват външни сили, които завладяват страната. Подобна съдба имаха Аржентина и Украйна. Подобни събития няколко пъти са се случвали пред очите ми.

Костов даде съвет на БНБ да се направи програма за възстановяване на банковата система. Ако не знаят как, да ме питат. Да не се товарят повече българските граждани. Аз мога да оправя тази банка, аз съм оправял цялата държава. Мога да реша тази сложна задача, увери Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
28037 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини