Eвропейски прокурори да поемат разследването по КТБ, иска РБ

  • 14 юли 2014 14:56

  • 1757
  • 0
Eвропейски прокурори да поемат разследването по КТБ, иска РБ
© "Реформаторски блок"

Реформаторският блок настоява всички действия, в т.ч. и разследването, по КТБ да бъдат под контрола на прокурори от европейски страни, Европейската централна банка и Европейската комисия, обяви на пресконференция говорителят на Блока Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Според формациите в Обединението сегашното ръководство на БНБ в лицето на гуверньора Иван Искров не може да преведе България през тази криза и затова трябва незабавно да подаде оставка, а държавата да проведе операция "Мръсни пари" срещу мафията. По документи в момента мафията е в ръцете на държавата, всеки документ за тези 3,5 млрд. трябва да бъде разгледан под европейски надзор, подчерта Кънев, цитиран от БТА.

По думите му обаче, ако бъдат гласувани законови промени заради КТБ, целта ще е да са заметат следите.

"Десните" са категорични, че в сегашната ситуация на дезинформация никой не може да каже точно какво трябва да е вярното решение за следващите стъпки. Затова, заяви Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, трябва да имаме пълна информация за кредитите, чието събиране е под въпрос, за депозитите, които ще се възстановяват от българския данъкоплатец.

По тази причина, подчерта говорителят на Блока, възразяваме срещу консултации за извънредно законодателство и разкриване на тази информация при закрити врати между партиите, които гласуваха състава на този надзор на БНБ. Другото е конспирация, декларират от РБ.

Все пак Кънев уточни, че президентът има обществено доверие в по-голяма степен, но в конкретния случай няма как да бъде генерирано такова,тъй като разговорите са между политическите сили избрали сегашните ръководители на Централната банка.

Реформаторите питат още каква е връзката на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на с тези 3,5 млрд лв, източени от КТБ. Трябва да се проведе пълно разследване на мафиотските зависимости, да се обяви във фалит всяка фирма, която не връща кредити към КТБ, докато не се стигне до истинските лица, облагодетелствани чрез грабеж - това може да стане без промени в закона, чрез прокуратура ДАНС, НАП, ликвидатори, коментира Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Гражданския съвет на Блока няма как да няма досиета за 3,5 млрд лв. кредити, те можели да бъдат възстановени. В момента обаче, по думите му, действията са за замитане на следите, затова и все още няма оставка на това правителство, защото Министерството на финансите ще има важна роля при назначаване на ликвидатори. Първата стъпка е оставката на кабинета, подчерта той.

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 съобщи, че още идната седмица реформаторите ще организират срещи с европейските посланици, за да обсъдят актуалната ситуация.

Последвайте канала на

1757 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини