Превозвачите могат да избират между билет и касови апарати

  • 09 юли 2014 10:59

  • 1222
  • 0
Превозвачите могат да избират между билет и касови апарати
©

На 1 юли всеки един автобус трябваше да има касов апарат. Сега ние приехме, че даваме възможност на автомобилните превозвачи да избират дали да използват касови апарати или билетите, издадени по наредбата за издаване на ценни книжа.

Това заяви Георги Свиленски от БСП във връзка с приетите изменения в Закона за автомобилните превози, предаде репортер на Novini.bg.

Сега вече имат възможност, според това на кой какъв му е интересът, да продължат да използват касовите апарати, а тези, които не са си закупили, да използват досегашните билети.Това се отнася за междуградски и междуселищни автобуси, както и за градските линии.

Без изказвания депутатите приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози.

Промените са внесени от Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Георги Свиленски. „Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” води регистър на моторните превозни средства към лицензите на Общността и лицензите за извършване на превоз на пътници или товари на територията на Република България.

Разрешението за таксиметров превоз на пътници се издава от кмета на общината или от упълномощено от него длъжностно лице за всеки отделен автомобил. Общинският съвет определя срока на валидност на разрешението, който е еднакъв за всички превозвачи и не може да бъде по-кратък от 3 години”, приеха депутатите.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини