Холандският посланик: Нямате място в Шенген

  • 19 септември 2011 12:22

  • 3022
  • 11
Холандският посланик: Нямате място в Шенген
©

Холандското правителство няма да се съгласи с премахване на граничния контрол. Причината е, че според холандското правителство не е постигнато достатъчно по механизма за контрол и проверка. Това каза посланикът на Холандия Н. Пр. Карел Ван Керстен след среща с кандидата за президент на ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Това е оценка за България, не само за настоящото правителство, но и за предишното, както и за работата на парламента. Ще е погрешно, ако в хода на предизборната кампания се каже – вие сте виновни. Това ще бъде особено погрешно по отношение на министър Маргарита Попова, която положи големи усилия. Темата Шенген не трябва да е тема в предизборната кампания, подчерта холандският посланик.

Посланикът на Полша, чиято страна председателства в момента ЕС каза, че на срещата е било обсъдено какво предстои да бъде направено за подобряване на бъдещето на България. Всички се съгласихме, че предизборната кампания в страната трябва да бъде почтена, каза посланикът на Полша Лешек Хенсел.

Последвайте канала на

Novini.bg
3022 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
шкембето

2011.09.26 | 01:25

11
Добре де, ами за какво ни е този Шенген?
хер флик

2011.09.24 | 01:27

10
Много е прав холандеца . Само с камери и скенери по границата не става ,защото зад тях стоят нископлатени и немотивирани служители ,които съвсем естествено са склонни към корупция. Холандия е широко скроена и демократична страна ,която просто не иска да пусне ей така нашите гнусни мангали да "работят" на нейна територия. Да не говорим за румънските орди.
българин

2011.09.24 | 01:12

9
Карел Ван Ке(р)стен - надрусан холандски педал
холандска детелина

2011.09.23 | 08:59

8
Този посланик май носи розови гащи. Ебем ти пафкаторите - като влезем в Шенген ще ви изядем кексовете:))))
трезвомислещ

2011.09.21 | 23:36

4
Не се заблуждавайте! Винаги ще намират предтекст. И крайно време е да се спре с недомлъвките и да се знае че не ни искат заради циганите!
Нециганин

2011.09.23 | 08:57

7
Не искат българите, или не искат циганите, или държавата България не искат в "Шенген" ??? България е циганска държава. Виж: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Eurogipsy.PNG Та кой по-точно не искат? Държавата ни, българите или циганите. Ако са циганите - То тия бели мишки - европейците, големи нацисти били, а говорят за демокрация, равенство, свобода на предвижването и т.н. думи прочетени в някакви книжки ...
neutralen

2011.09.21 | 17:44

3
za6to ciganite sa problem za 6engen,ta te kradat koko6ki v bg,a tezi koito se imat za bulgari ,(za6toto ne se znae kolko sme takiva)razvalqt imidja na BG-v golqma gre6ke si,tova 4e diskriminira6 nqkoi, ne zna4i 4e si prav
AJ4A

2011.09.22 | 20:13

6
Най-вероятно по чисто дипломатически съображения никога няма да ни в очите истинските причини за такова едно изказване и за причините, довели до подобни настроения не само в Холандия. За всеки нормален и почтен човек, а не комунист причините са повече от ясни: 1. България НЕ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА и законите в нея или не се прилагат или така се изопачават, както ще е от полза на т.нар. силни на деня; 2. В България е пълно с всякаква измет от третия свят и направо буди недоумение как цялата тази сган е влязла в държавата и как живее и се издържа. Единственият смислен отговор, който намирам за себе си е, че това са отрепки (и/или техните близки), занимавали се с мръсотии по целия свят в полза на комунизма интернационал, които са изпратени да си поживеят спокойно в България или да изиграят ролята на подставени лица и да наместят някой и друг откраднат долар; 3. България твърди, че е надежден и сигурен партньор на Запада, но какво всъщност се оказва - президент, комунистическо мекере и сътрудник на ДС, огромен брой дипломати на работа в т.нар. приятелски и съюзнически страни, също агенти на ДС, министър-председател лична охрана на бившия комунистически вожд, бивш преподавател в мракобесническата до това време милиционерска школа в Симеоново, министър на вътрешните работи и дясна ръка на министър-председателя (по неговите думи) бивш щатен служител на Седмо главно управление на ДС, завършил ВИФ (НСА) за учител по фозкултура, кандидат-президент от управляващата партия специалист по микропроцесорна техника, програмиране и прочие, а реализирал се като строителен магнат и то не без подкрепата на най-червеното и гнусно правителство на БКП-БСП в годините 1990-1991, управлявало във времето на глад, мизерия, безработица, купонна система, но и във времето, когато са се пръквали т.нар. бъдещи управници и т.нар. икономически и политически елит, както последствие се разбра. Е, кой луд още вярва на лицемерните БГ политици!?!? Направо сме си за изгонване от всички евро-атлантически структури и аок това не се случва, то е само защото на всички им е ясно, че от едно такава мярка биха пострадали обикновените българи.
9867

2011.09.22 | 13:59

5
Какво не е достатъчно? Доколкото знам (може и да греша) членството в Шенген е обвързано само и единствено с изпълняването на съответните изисквания. Няма отношение към реформите в съдебната, изпълнителната власт и/или борбата с корупцията. Защо променяте правилата на играта?
da

2011.09.21 | 14:09

2
taka si e, s vsichki tia negramotni kompleksari hich ne sme za tam!!!!
hkjk

2011.09.21 | 11:59

1
прав си е човека, иска ми се да сме в шенген, защото от както сме в ЕС със сигурност се краде малко по- малко, ако се краде повече се спират фондове...в смисъл, вярвам на чуждите институции, защото все пак е форма на контрол....искам и ес и шенген, това води до някаква макар и малка промяна в полтическата класа

Добави коментар

Водещи новини