Шефът на БСП в София: Пленумът е стъпка към избори

  • 06 юли 2014 13:28

  • 1353
  • 7
Шефът на БСП в София: Пленумът е стъпка към избори
© Булфото

Вчерашният пленум и взетите решения бяха стъпка към подготовката ни за предстоящите парламентарни избори. Това заяви Калоян Паргов - лидер на софийската организация на БСП и новоприет член на Изпълнителното бюро, пред БНР.

По думите на госта в студието преди парламентарни избори винаги се поставя въпроса дали форматът на Коалиция за България не е изчерпан и дали не трябва да бъде преформатирана коалицията в нещо по-голямо, отразяващо интересите на всички леви избиратели в България.

"Вчера беше казано ясно, че този формат ще бъде разширен, ще бъдат поканени и редица граждански организации. Самоцелното привличане на млади хора като членове не е добър подход. Тук трябва те да разпознаят БСП като модерната лява партия, ние имаме всички показатели за това. Лично аз не съм удовлетворен от тези 8% и една от целите ми в София е да подобрим представянето на БСП в този възрастов диапазон", обясни Паргов.

Паргов обясни, че за организацията в София тепърва предстои да се обсъди лидерския пост. "Още утре ще свикам поредица от срещи с председатели на районни партийни организации, за да можем да направим един анализ на това какво правим след пленума и как се готвим за 27-и юли - най-вече не за лидерския въпрос, а по-скоро как подхождаме към изборите и трябва да имаме много ясни разписани стъпки, които ще предложа на председателите на районите да се обединим около тях и да тръгнем в тази посока като подготовка.

Според Паргов, Станишев в бил много откровен и емоционален в своя доклад пред пленума: Каза доста от нещата, които и аз споделям, свързани с посоката, в която трябва да вървим, свързани с откровението, което ние трябва да имаме помежду ни и с отстояване на нашите политики и ценности, защото влизането в безпринципни коалиции виждаме, че не ни води до нещо по-добро, а напротив – до спад на доверието в партията. Затова и това, което вчера се открои като една от тезите и посоката, в която ще вървим е, че ще правим коалиции, ще работим с всички, но на принципна ясна основа, отстоявайки своите приоритети, за да може и нашите избиратели да застават плътно зад нас.

Той заяви, че и след оттеглянето на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като лидер, той ще продължи да има влияние в БСП, както всички предходни председатели на левицата.

"Напълно нормално е един бивш лидер да остане с достойнство и уважение и да има своето отражение върху формирането на политиката на партията. Още повече, че той е в една действаща и много силна международна позиция като президент на ПЕС и евродепутат, което дава големи възможности на БСП, стига да съумеем да ги използваме", каза Паргов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1353 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
антикомунист

2014.07.07 | 10:53

7
Щом СерГЕЙЧО ще продължи да има влияние , обещаваме да ви го подаваме сух на всички бъдещи избори , докато се сетите да го изритате !!

2014.07.06 | 21:44

6
пълен олигофрен

2014.07.06 | 19:55

5
Всичките ,БСП , ДПС , ГЕРБ , НДСВ , ДСБ , Кунева , Дудук Клиторов сте боклуци !!! За 25 г. окрадохте , продадохте , предадохте БЪЛГАРИЯ и натикахте българите в мизерията ! САМО АТАКА и ВОЛЕН !

2014.07.06 | 19:55

4
БСП , ГЕРБ , ДПС са едно и също ! МАФИИ с различни бандити в тях , произлизаши от БКП ! САМО АТАКА е истинска , ЧИСТА опозиция ! ЕДИНСТВЕНА ! САМО ВОЛЕН ! ДРУГ НЯМА !

2014.07.06 | 19:55

3
БСП = ГЕРБ = ДПС = МАФИИ !!! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !

2014.07.06 | 19:55

2
Бесепари , вашата партия е АТАКА ! Тя защитава вашите интереси ! Ръководството на БСП е предателско и продажно ! Гласувайте за ВОЛЕН , последната надежда !

2014.07.06 | 15:29

1
Тоя тъпанар трябваше да го гледате в предаването на Коритаров. Пълен неграмотник и пълзящ номенклатура, лаком за кариера. Не знае да формулира социализма като идеология, а вече е член на изпълнителното им бюро. Обичайно за плужек, прилепен към гнилата столетница.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини