Терзиева: Доволна съм, избегнахме бомбите на ГЕРБ (видео)

  • 03 юли 2014 10:55

  • 4820
  • 18
Терзиева: Доволна съм, избегнахме бомбите на ГЕРБ (видео)
©

Акцентът ми винаги е бил регионалната политика и постигнатите резултати. Отговорно мога да заявя, че министерството постигна реални резултати. Доволна съм от екипа си искам да им благодаря. Всички работеха много усърдно. Към днешната Министерство на регионалното развитие вече не е само министерство на магистралите. Това каза на пресконференция на министъра на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и при представянето на отчета за работата на ведомството през първата година от мандата на правителството.

Подобряване качеството на жизнената среда, социално-икономническото развитие на регионите - това беше водещо за министерството, посочи Терзиева.

Свидетели сме как през последните 4 години се разкриха диспропорциите между регионите. Не се отделяха никакви средства за по-малките пътища. Поставихме си цел за подобряване на 2-класните и 3-токласните пътища. Дадохме 50 милиона за тази цел. Ако политиката на държавата не е да се отделят между 70 и 110 милиона всяка година за ремонт на пътища е невъзможно да се гради всичко останало. Смело мога да заявя, че такава драстична разлика в инфраструктурата на регионите няма, увери министър Терзиева.

До края на годината се предвижда да бъдат пуснати в експлоатация нови близо 90 км магистрали, които ще облекчат трафика в редица невралгични точки на страната. Като пример посочи работата по малките пътища. "Политиката, свързана с намаляването на различията на регионите".

Пускаме 90 км. нови магистрали, които ще облекчат трафика в редица невралгични точки на страната.

Започнахме дълго отлаганата реформа във ВиК. Започнахме 51 регионални плана за реконструирани ВиК секторът. Стремим се да намалим населените места с воден режим. Ще подобрим водоснабдяването и качеството на водата, категорична беше министър Терзиева. като пример даде община Омуртаг.

Министърът на регионалното развитие съобщи още, че през септември-октомври тази година ще бъдат направени и първи копки за два големи язовира - Пловдивци и яз. Луда Яна. „Това също беше забравена политика, преди настоящото правителство да дойде на власт", каза министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и. Рестартирахме и политиката за брегоукрепване. Започнахме два проекта за подобни мерки в Поморие и Русе. Стартирахме и програма за укрепване на свлачищата. Поставихме началото, надявам се, че и следващите министри ще я продължат.

Спасихме проекта за енергийно обновяване на българските домове, увери Терзиева. Тя посочи, че две години по този проект не е била санирана нито една сграда. Спасихме 51 млн. лева по ОП "Регионално развитие". Тя отбеляза, че още в началото на проекта е била заложена бомба с тромави процедури. Според нея до края на годината 60 сгради ще бъдат санирани.

Министърът на регионалното развитие изтъкна и мерките, които правителството предприе за обезопасяване на плажовете в страната. Вече може да се разделя и плавната ивица на по-малки части, за да са по-атрактивни за акционерите.

В ГРАО предприехме също мерки за облекчаване на гражданите.

Попитана за магистралата край гр. Шумен, министърът обяви, че тя е подготвила и предвижила документите към Министерство на финансите, но отговор не е получен. Според министъра график за извършване на строителството на този участък от магистралата няма. Чака се решение на Министерски съвет и финансиране за продължаване на строителството.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4820 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2014.08.31 | 15:47

18
То вече не е министерство на магистралите - ВЕЧЕ Е МИНИСТЕРСТВО НА ДЮНИТЕ !
#

2014.08.31 | 15:47

17
Не ви вярваме вече!Отивайте си нищо не направихте, само батаците ви са големи.
GERB E TURSKA PARTIA

2014.08.31 | 15:47

16
------SAMO ATAKA I BOLEN SIDEROV----------

2014.08.31 | 15:47

15
ква атака бе малоумник нещастен?

2014.08.31 | 15:46

14
Тая и тя е доста тъпо парче, то работата само с опорни точки не стават тия лъжи няма да минат всичките от това нещастно правителство сте за съд.

2014.08.31 | 15:46

13
Тая тъпа лейка,к,во зее,маймуна гадна и лъжлива,марш,никой не вииска простачке

2014.08.31 | 15:46

12
IMA LI PO GOLYAMA BOMBA OT TATKOTO NA LILI PAVLOVA

2014.08.31 | 15:46

11
Тази другарка се възбужда изключително от анален секс. Често публикува обяви в рубриката 'Дай ми го!'.

2014.07.04 | 11:03

10
Тази вещица пак я засърбяха космите на грозната и п.тка!

2014.07.04 | 11:03

9
Да , ама това не променя факта , че гербаджийският уродлив водач Борисов , който уби подлагайки на геноцид майка ми , баша ми , хиляди българи и освен параноик е мутроидиот , тиква , к,урва, лъжец, крадец, сикаджия , бандит, простак , тюфлек , фалшификатор , мързеливец , глупак , тъпанар ,чалгаджия и ПОЗОР за България ! Айде при Мишо Бирата !САМО ВОЛЕН ! АТАКААА !

2014.07.04 | 11:03

8
Ама той Товарищ Серж си управлява от Брюксел... Вие какво искате от него? Булгарската каца с мед вече е празна, а еврофондовете са толкова тлъсти!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини