Йовчев: За себе си имам яснота откъде идват атаките срещу банките

  • 02 юли 2014 16:12

  • 1990
  • 0
Йовчев: За себе си имам яснота откъде идват атаките срещу банките
©

Няма пряка връзка между начина, по който са били атакувани КТБ и ПИБ.

Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, след като беше изслушан от парламентарната вътрешна комисия. Според него ситуацията в КТБ е била използвана от хора, които са насадили тезата, че и други банки са в ситуация, в която биха могли да изпаднат под особен надзор или да фалират. Министър Йовчев добави, че е много трудно доказуемо кой е организаторът, но за себе си има яснота откъде идват нещата. Той посочи, че според него няма конспирация всички действия да са били планирани и координирани. По думите му обаче определено има действия, които могат да се оценят като атака към банковата система. Първоначално са започнали определени медийни и публични изяви, които са подготвили обстановката, каза Йовчев.

Той добави, че след това има поне няколко линии, по които е установена организирана атака към банковата система - с имейли, смс съобщения и публикации във Фейсбук. Министърът заяви, че тази седмица вероятно ще има още задържани. Той коментира, че законодателството ни в тази насока не е перфектно и би подкрепил промени в Наказателния кодекс.

Министърът коментира и обстановката по границите, като заяви, че през последните седмици се наблюдава засилване на натиска. Той посочи, че усложнената обстановка в Ирак е дала резултат и броят на хората, които се опитват да пресекат границата се увеличава. По думите му дневно се спират между 150 и 200 души на границата.

Последвайте канала на

БТА
1990 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини