В неделя ще се проведат политически консултации при президента

  • 27 юни 2014 18:05

  • 1522
  • 0
В неделя ще се проведат политически консултации при президента
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно за решенията от  днешните консултации в парламента, посочва прессекретариатът на държавния глава. В неделя на 29 юни от 14.00 ч. в президентството ще се проведат политически консултации на парламентарно представените политически партии и коалиции, както и на тези, представени в Европейския парламент.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и председателя на Народно събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно лично са се договорили за това. Президентът е изразил удовлетворение, че парламентарно  представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според държавния глава единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

Миков приканва всяка от посочените политически сили (ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС, „Атака”, „България без цензура”, както и Реформаторския блок) да излъчат по двама свои представители, които да присъстват на срещата. Очаква се на срещата да бъде и министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Дневният ред на срещата ще обхване теми, свързани с политическата обстановка у нас, както и с успешната подготовка и провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното остро осъжда целенасоченитеопити за дестабилизиране на банковата система.

Държавният глава призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации. Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари. Президентът апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор, посочват от президентството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1522 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини