"Дер Щандарт": Австрийската криминална служба иска задържането на Пеевски

  • 23 юни 2014 12:22

  • 17101
  • 35
"Дер Щандарт": Австрийската криминална служба иска задържането на Пеевски
© Булфото

Австрийската криминална служба иска задържането на влиятелния български олигарх и депутат Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на заради заплаха за живота на Цветан Василев. Първата закана идва като смс: „Давам ти последен шанс. Зная къде си. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря”. Цветан Василев, български банкер, получава тази новина във вторник вечерта миналата седмица на своя мобилен телефон. По това време Василев е по бизнес във Виена и остава там. Смъртната заплаха идва от неговия бивш бизнес партньор Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на - така твърди Василев. Това е началото на статия, публикувана в понеделник, в австрийския авторитетен вестник "Дер Щандарт", цитирана от БТВ.

В материала на Маркус Бернат, озаглавен "Смъртни заплахи в скандал между български олигарси", се твърди, че войната между Пеевски и Василев е преминала в преки заплахи за живота на банкера, довели до конкретни действия от страна на службите. Статията излиза в австрийската преса почти седмица, след като съдът освободи задържаните за „убийството на Пеевски”, за чийто поръчител се спрягаше Цветан Василев.

Случаят с ликвидирането на депутата се превърна в изключително нелеп няколко дни след това, когато лично главният прокурор Цацаров призна, че обвинението е допуснало грешка.

Любопитна подробност е, че Цветан Василев има практиката да използва австрийското издание като трибуна за коментар на политическата и икономическата ситуация в България. В пространно интервю от 25 март 2013 година той обвини президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в защита на корпоративни интереси, свързани с кръга „Капитал”. Само преди два дни вестникът публикува коментар на същия автор за мащабите на борбата за власт в България, засегнали банката на Василев. Журналистът поставя в основата на случващото се „развода” между дългогодишните бизнес партньори.

Според австрийското издание заплахата, отправена към Василев, не е първата.

На 22 май тази година Василев получава телефонно обаждане, отново в хотела си във Виена, в което се твърди, че „Пеевски търси убиец, чието име е известно”. Уточнява се, че бившият бизнес партньор плаща пет милиона долара за поръчка за убийството на Василев, пише "Дер Щандарт" с уточнението, че информацията не е потвърдена от криминалната служба.

Според автора на материала Василев се обръща към криминалната служба във Виена за разследване. След втората заплаха чрез смс властите трябва да се активизират, коментира вестника.

Според неофициална информация на вестника отдел „Трети” на криминалната служба, които разследва организирана и обща престъпност, миналия петък е изпратил запитване до българската прокуратура с искане за задържането на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Изданието коментира, че Виена се превръща в гореща точка на войната между двамата големи предприемачи. Уточнява се, че война е за необслужвани шестцифрени кредити, за газовия проект „Южен поток”, за независимостта на българската съдебна система и за поведението на българското правителство по обществени поръчки и приватизационни процедури, свързани с двамата играчи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17101 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2014.06.24 | 21:50

35
----------KUR ZA BOIKO TIKVATA------DOLEN PEDERAST--------DOGAN TURZINA GO PRASKA V ZADNIKA

2014.06.24 | 21:49

33
Абе тъпан най напред Болен се прегръща с всеки(ГЕРБ,БСП,ДПС) така че трай там.
Сашо

2014.06.24 | 21:49

34
Ако има чалъм да се избият взаимно и да освободят България от присъствието си!!!
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.06.24 | 21:49

32
EVRO GROBARITE VbN -NAPRAVO V ZATVORITE................
Лука Брази

2014.06.24 | 21:49

31
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ ИЗБИЯТ
alo

2014.06.24 | 21:49

30
Dra6te gadnata svinq...no kato gledam toq darji vsi4ko i vsi4ko v zadniq si job i nqmat 6ans, za sajalenie....e*ati i darjavata sme, kakvi oligarsi ni upravlqvat?!
Чакащият

2014.06.24 | 21:45

29
Да стане ясно: Василев, Пеевски, Доган, Борисов, Бареков срещу Станишев! Въпроси?

2014.06.24 | 21:28

26
абе я го духайте всички дето политизирате атмоферата!!!!народа се нуждае от помощ,не от политика бре кавали,партийти курви и мекерета!!!!спрете се бе полит-педерасти!!!!

2014.06.24 | 15:29

25
Защо боко получаваше медиен комфорт от Пеевски ?

2014.06.24 | 21:29

28
koito sazdade ,,ATAKA,, sahtite sazdavat BBC-BAREKOV misiolmanskata mafiia v BALGARIIA

2014.06.24 | 21:29

27
Абе,турските курви атака,защо нищо не казват и за Христо Бисеров ,А? Защото са мекерета,на ДПС ибрикчийте само реват с/у ББ!
123

2014.06.24 | 12:29

24
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

2014.06.24 | 11:41

23
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ ИЗБИЯТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини