Йовчев: МВР беше под безпрецедентен натиск през изминалата година (видео)

  • 18 юни 2014 15:27

  • 1864
  • 6
Йовчев: МВР беше под безпрецедентен натиск през изминалата година (видео)
© Булфото

Премина една изключително тежка година за нас, в която МВР беше подложено на изключителен безпрецедентен натиск. Това каза по време на пресконференция вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Той определи като най-сериозните изпитания пред вътрешното министерство протестите и големият брой нелегално преминали през нашата граница. "Ако си спомним ситуацията, в която политически трябваше да работим както и това, че в един кратък период от време трябваше да проведем реформи, които да гарантират устойчивата работа на Министерството на вътрешните работи. Накратко прочитайки това, което трябваше да свършим, на първо място е, че управлявахме успешно в една от най-тежките кризи, свързани с миграционния натиск”, заяви министърът.

Той обяви, че от МВР са съумели да ограничат съществено и драстично потока на нелегално преминаващите границата, което е дало възможност да се стабилизира страната и да се управляват останалите процеси. „Колегите работят в изключително тежки условия на границата. Над 1200 са командированите. В един момент бяха 1500 – една съществена част от ресурса на министерството, за да гарантира сигурността на българските граждани”, подчерта Йовчев.

„Обстановката ни позволява да реагираме при една бежанска вълна. Подобрихме и условията за настаняване. Първоначално бежанците бяха настанявани при по-тежки условия, защото нямахме възможност, да ги настаним в по-добри, но сега не е така и това се оцени. Вчера немска делегация отчете съществен напредък, който България постигна за кратък период от време. Многократно увеличихме темповете, с които принудително изведохме от страната онези, които представляват заплаха за националната сигурност и онези, които нямат основание да пребивават в страната ни”, каза още министърът на вътрешните работи.

Всички действия на МВР по разследването на опита за убийство на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на са били под ръководството на прокуратурата, заяви още на пресконференцията Йовчев. По-рано днес главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в съобщи, че  започнатото разследване срещу тримата мъже, обвинени, че са подготвяли покушение срещу Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, започнало по неотложност след действие на МВР. Прокуратурата е била уведомена едва след това, поясни Цацаров и призна, че задържането им в ареста било грешка.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров посочи днес, че разследването е започнало след сигнал с конкретни данни за подготовката на тежко криминално престъпление. Той уточни, че всички използвани специални разузнавателни средства са били разрешени от съдия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1864 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Коко

2014.06.22 | 00:55

6
Айде бе Йовчев, единственият натиск на който бяхте подложени е да оставите червената мафия да купува гласове и да краде държавата безнаказано. Полицейска работа за пет пари не свършихте. Показната акция срещу ловеца Петко беше емблемата на това правителство. Изгонихте качествените доказани специалисти и назначихте червени послушници и резултатите са на лице - нито една знакова акция срещу организираната престъпност, един убит и двама ранени командоси при ултра нелепата акция срещо уж лудия ловец. Жалки сте!

2014.06.20 | 02:04

5
i rehi pred izborno da si v usluga na dps-delian peevski za da pokajete demonstrirate ce cialata vlast sto procenta e v DPS i ti si tehen predstavitel EKSPERT nali takova e vaheto pravitelstvo
каката на баткото

2014.06.20 | 02:04

4
некадърно червено чучело!
попов

2014.06.20 | 02:04

3
разбрахме че си от дпс
полицай

2014.06.19 | 03:53

2
Естествена демагогия, оправдаваща един провал. Лъжа, лъжа,... и върху лъжата лъжа, Йовчев. Кажи за 22-та млрд. Евро, прането, на които щяхте да прикриете с назначението за председател на ДАНС на Пеевски, твоето за министър на ВР и закриването на ГДБОП. Затова ти, некадърнико продажен, директно или индиректно протони от МВР. То само това да ти е греха, ами жмельо неграмотен какво означава за теб промяната за едно денонощие на близо 1400 човешки съдби на хората, които ти, мършо като председател на ДАНС уволни. Ами техните семейства и роднини да не са дялани от камък, та да не усетят и изживеят драмата, в която ги въвлече. И прочие ...
PL

2014.06.18 | 21:47

1
Как ще останат в Историята .... ?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини