Валери Симеонов: Изключително желателни са предсрочни избори

  • 07 юни 2014 16:09

  • 3330
  • 37
Валери Симеонов: Изключително желателни са предсрочни избори
©

Изключително желателни са предсрочни избори. Това заяви съпредседателят на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, пред Фокус - Бургас.

"Ние бяхме първите, които поискахме незабавни избори още юни месец 2013 г., първата партия, която ги поиска и близо половин година след това, въпреки мащабните протести, всички други партии залягаха и никои друг не поиска предсрочни избори, включително и опозицията от ГЕРБ. Така че за нас въпрос за предсрочни избори е въпрос за оцеляването на България. Това е правителство на ДПС, за това час по-скоро трябва да слезе от управление. Дали ще има, зависи точно от тези мазни пехливански, политически борби, на които сме свидетели последните дни”, коментира той.

По неговите думи, дали ще има нови избори зависи от управляващите. „Не зависи от опозицията, не зависи от нас, не зависи от тези, които са извън парламента и т.н. Зависи просто от предварителните политически сделки, които в момента основно върти ДПС“, допълни той. Според него, удачно е да има избори 2 в 1 – парламентарни и местни. „ В период на тежка финансова и икономическа криза да се правят избори през няколко месеца просто не е много добре, освен това аз не мисля, че ще има някаква сериозна промяна в разпределението на политическите играчи в българския парламент , ако изборите са примерно след 3 месеца. Не мисля и че ще има някакъв нов полъх в управлението като цяло. От друга страна е добре всички да видят управленската импотентност, невъзможност на тази тройна коалиция в лицето на ДПС, БСП и Атака да управлява, да взема отговорно решение за страната. Защото това управление на Орешарски, за съжаление, ще остане само с едно нещо в историята на България – това, че дадоха зелен светофар за вредния за България проект „Южен поток”, коментира Симеонов.

По неговите думи, петият вот на недоверие към правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, внесен от ГЕРБ, отново няма да мине. „Това са вотове, методично създавани един след друг, които естествено, че не могат да разчитат на някаква подкрепа и не може да се очаква да бъдат приети от НС, но от друга страна пък показват едно отношение на опозицията. Моето лично мнение е, че този вот няма да мине естествено , защото според мен по-актуално би било да се постави вот на недоверие заради невъзможността на управляващите да проведат честни избори. Това е много по-голям гаф от колкото опитите да разширят дълга на България и финансовите недоразумения, които предприема Орешарски и компания. За мен много по-брутално закононарушение и нарушение на демокрацията бяха изборите, които минаха и това си е достатъчно само по себе си основание да се иска оставка на правителството, което допусна такива мащабни търговии с гласове. Масово закупуване на цигански и турски гласове. Ето това е много сериозно основание за искане на вот на недоверие. Не знам защо не го направиха. Знае те ли защо, защото по този начин те чисто стратегически поставят на изпитание позицията на Атака, които искат касиране на изборите и ако ГЕРБ издигнат един такъв вот, Атака ще, не ще, трябва да се присъедини към един такъв вот, защото те вече изразиха искане за касиране на изборите. Ще стане много интересно и тогава има много голям шанс да мине един такъв вот за недоверие към правителството на основание изборни нарушения и масова покупко-продажба на гласове”, посочи още Симеонов.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3330 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
Малин Кръстев

2014.06.09 | 17:12

37
Айде бе какъв продажник прави се на националист, а е против Южен поток този е една подлога на ЕС не е никакъв националист "чист" предател!!!

2014.06.09 | 10:51

36
OT GODINA I POVECHE NE GLEDAM DOLNOPROBNATA SKAT .TAM NYAMA JURNALISTICHESKI POHVATI A PORUCHKI OT KOITO PECHELI TOZ PODLETS.NEGOVI PLATENI PODLOGI SA:KASABOV,DRAJEV,I ONYA S MISHATA FIZIONOMIA BAIRAKTAROV
До оня с коня

2014.06.09 | 10:50

35
Да ти с..м на демокрацията. Това експлоатация. Те за това хората бягат на вън. Като си милионер плащай нормални заплати
onq s konq

2014.06.09 | 03:03

27
Че то по принцип капиталиэма си е експлоататорски строй.Ако не ти харесва,бори се да върнеш \"социалиэъма\"!Или пък иди там,където още не си е отишел...Но там пък нямаш шанс да станеш милионер:)

2014.06.09 | 10:50

34
Ama ne e li ciganin , ako ne e togava kakva rasa e
МУТРООО

2014.06.09 | 10:50

33
ЯЯЯЯЯЯЯ тоя убавец от снимката не беше ли кандидатирал на последните избори мутрата Слави Бинев за евродепутат? Мутрите са се надушили

2014.06.09 | 10:50

32
Nepriqtna lichnost a puk i Slavi Binev ot gore na vsichko i posle se tuxkat zashto , zashto , zashto
бегай

2014.06.09 | 10:49

31
Абе....тоя верно е много грозен и черен. От коя махала е?
бърррр

2014.06.09 | 10:49

30
Циганина първо открадна политиката на Атака, после се продаде да Славчо Бинев, а сега за втори път се продава на Бареков. Където са паричките там е Валери Симеонов.

2014.06.09 | 10:48

29
tozi i boiko turskata tikva kato bliznaci 4erni otvratitelni gadni pomiqri mrazq gi
shatterer

2014.06.09 | 10:48

28
Бизнесмен-националист.....нови породи се появяват вече тук, ей! Цар-премиер, мутра-премиер, льохман-президент.....какви ли още недоразумения ще се пръкнат?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини