Кристалина Георгиева: Предотвратяването на бедствия е по-евтино от борбата с последиците

  • 05 юни 2014 14:57

  • 1319
  • 3
Кристалина Георгиева: Предотвратяването на бедствия е по-евтино от борбата с последиците
©

Увеличаването на инвестициите в подготовката за бедствия е по-ефективно средство за борба с риска от природни катаклизми, отколкото финансирането на усилията и мерките за преодоляването на последиците от тях, каза еврокомисарят за хуманитарната помощ Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от ДПА.

Всеки долар, похарчен за предотвратяването на бедствия, спестява до седем долара разходи за помощ и възстановяване след тях, отбеляза Георгиева на евро-азиатска конференция по намаляване на рисковете от бедствия във филипинската столица Манила.

"Трябва да инвестираме повече за подготовка и превенция, така че когато се случи най-лошото, да страдаме по-малко", призова българският еврокомисар. Георгиева посочи, че в момента светът харчи за превенция само 4 на сто от разходите, свързани с бедствия, а останалите 96 на сто отиват за справяне с последиците от тях и за проекти по възстановяването. "Трябва да мислим за немислимото.
Чака ни трудно бъдеще, защото майката-природа ще ни наказва още по-сурово заради климатичните промени. Ние не можем да спрем бедствията, но можем да не им позволим да убиват хора", заяви еврокомисар Георгиева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1319 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.06 | 02:31

3
С ДВЕ ДУМИ: ИСКА ПАРИ. НА ХАИТИ ПОМОГНА ЛИ? НЕ. ЗАЩО ДА ТИ ДАВАМЕ ПАРИ ТОГАВА? НА НИКОЙ НЕ ПОМОГНА. НЯМА ПАРИ.
nie ne iskame Pomost

2014.06.06 | 02:31

2
iazovirni steni, mostove i putista v Bulgaria NE postradaha, nie niamame nuzda ot nisto, Podguzuvai Evropeiskata Megalomania i ne ni zanimavai.
стамат

2014.06.06 | 02:30

1
Природата ни наказа с такъв родоотстъпник -еврокомисар !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини