Редовно заседание на Министерски съвет

  • 04 юни 2014 07:20

  • 1001
  • 1
Редовно заседание на Министерски съвет
©

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание, което ще започне в 10.00 часа. Кабинетът ще гласува проект на решение за одобряване на стратегия за устойчиво развитие на туризма в Република България (2014-2030 г.). Друга точка от дневния ред е обсъждане на проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2014 г.

Министърът на отбраната ще внесе проект на решение за определяне реда на подписване на типовите ноти, постъпили за присъединяване на държави-членки на Европейския съюз или държави от Шенгенското пространство, към техническото споразумение относно дипломатически разрешения за прелитане и кацане на военнотранспортни самолети през въздушните пространства или на териториите на държавите-участнички в програмата „Европейски флот за въздушен транспорт”.

Кабинетът ще обсъди и доклада относно резултатите от участието в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Здравеопазване”, проведено на 28 и 29 април 2014 г. в Атина.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще внесе за гласуване проект на решение за одобряване на мерки за подобряване на средата за развитие на бизнес в България с оглед на показателите на България в доклада „Правене на бизнес” на Световната банка.

Предстои кабинетът да одобри проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за реда за плащане на вноската при превишение на националната млечна квота, приета с постановление №187 на министерския съвет от 2008 г. В дневния ред на редовното заседание на съвета е и гласуване на проект на постановление за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет.

Последвайте канала на

1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.04 | 09:55

1
Майка ви да еbа, комунистическа!

Добави коментар

Водещи новини