Наследникът на А.Цветков: Симеон Дянков ми предложи да стана министър

  • 19 май 2011 08:36

  • 1193
  • 0
Наследникът на А.Цветков: Симеон Дянков ми предложи да стана министър
©

Преди два дни бях извикан от вицепремиера Симеон Дянков, който ми съобщи, че ще бъда номиниран за министър на транспорта. Това заяви Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, който трябва да наследи подалия оставка Александър Цветков. В ефира на БТВ той нападна своя предшественик, като обяви че то е останал неразпознаваем за Европейската комисия.

Разговарях с премиера след края на заседанието на правителството вчера. Симеон Дянков е положителен човек и води страната към финансова стабилност, похвали ресорния си вицепремиер Московски. Към днешна дата са договорени един милиард евро от общо 2,03 млрд. евро по Оперативна програма "Транспорт", а са разплатени близо 10%. В тази връзка не е правилно да се вменява като вина на Александър Цветков липсата на усвояване на средствата по европрограмите, заяви Московски.

Проблемите посочени от ЕК са свързани с подобряване на административния капацитет в НКЖИ и Агенция "Пътища". През последните месеци в железниците бяха направени кадрови промени, които лишиха компанията от качествени специалисти, посочи Московски. Тези кадри бяха учтиво помолени да напуснат, а след това ръководството се опита да ги върне на работа. Това нямаше как да не се отрази негативно, заяви номинираният за транспортен министър. 

За да се подобри работата, ще бъдат създадени проектни звена, които ще разработват плановете НКЖИ с вътрешни и външни експерти, за да се постигне оптимизация. Целта е железопътната мрежа да се подобри, за да може влаковете у нас да се движат със скорост между 160-200 км/ч, посочи Московски.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини