Манолова: Нямам причини да се оправдавам за преференцията

  • 27 май 2014 18:27

  • 4234
  • 32
Манолова: Нямам причини да се оправдавам за преференцията
©

Загубата е неприятна и болезнена. Предстоят сериозни анализи, но ако трябва да бъда честна, на избори БСП допуска една и съща грешка. Причината е, че не успяваме да убедим избирателите си, че изборите за Европейски парламент са важни. Това каза зам.-председателят на народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването "Още от деня" по БНТ.

Подкрепата ни е два пъти по-ниска на евроизбори. АБВ е втората причина, поради която се представихме зле на този вот. Манолова посочи като грешка незаемането на категорична позиция за конфликта в Украйна.

В Кюстендилска област за пореден път бием ГЕРБ, категорична е Манолова. В гр. Кюстендил резултатът е бил много оспорван до последно, въпреки, че ГЕРБ е победил с няколко десетки гласа. Аз не съм доволна заради ниската активност на избирателите. Хората просто решиха, че евроизборите не са толкова важни. След арогантното поведение на ГЕРБ, хората които не гласуваха за нас вече съжаляват, смята Манолова.

Няма никакви причини да се оправдавам за преференцията. Това е най-положителното нещо в новия Изборен кодекс. Благодарение на преференцията шанс да бъдат евродепутати. Очевидно е, че е имало грешка от страна на избирателите ни в преференциалния вот. Ние от БСП имаме своята вина за недостатъчно добре разяснената кампания сред избирателите, призна Манолова.

Предстои ни много сериозен анализ в редиците на БСП. Това бяха европейски избори, а не парламентарни. Картинката щеше да е друга в действащия парламент, убедена е Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя изтъкна, че БСП би получила много по-голяма подкрепа при едни парламентарни избори.

За Сергей Станишев също има подадени преференции - 28 хиляди без да е правена изрична кампания и това е много над прага от пет процента. Осмият в листата на Коалиция за България Александър Симов има около два процента преференции, но те не са достатъчни за да участва в разместването на листата, посочи тя.

Попитана как приема предложението на Янаки Стоилов за това, че се налага смяна на ръководството в партията, Манолова се засегна и каза, че първо той трябва да направи анализ на себе си и на това с какво той е допринесъл за партията. Всеки един от нас трябва да направи анализ, да види как се е представил в избирателния си район. Необходими са сериозни помени, призна Манолова

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4234 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Бойко ТИКВАТА ,шеф на ГЕРБ,ох,ох,ох!

2015.02.25 | 04:08

32
Е , сига вечи шъ въ лупам ! Гъзъ мъ боли ощи ама шъ ва лупам ей ! Прост съм ама само да станъ примиер и шъ въ излупам , мамавишъйба !
в чувала

2014.06.07 | 18:42

31
Хитрата сврака с двата крака!

2014.06.07 | 18:42

30
аре у лево ма кюстендилска селска сливо, никой няма нужда от теб!

2014.06.07 | 18:42

29
Голям смях пада като им слушам оправданията.Не ви стигнаха петдесетолевките ли за разяснителната кампания?

2014.06.07 | 18:41

28
А ЗА ОЛИГОФРЕНИЯТА?
Vox Populi

2014.06.07 | 18:41

27
Поздравления за почетното второ място. Поздравления, че елиминира Серж от първото място. Поздравления, че елиминира най-подготвената си специалистка от листата. ГЕРБ трябва да ти целуват ръка, защото с гротескното си отблъскващо поведение на полу-интелигентна заядлива провинциалистка вършиш чудесно и безплатно работата на черния им пи-ар. Ако съм на мястото на ГЕРБ ще настоявам да стоиш на това място, колкото може повече. Сравнението с акад. Сендов е убийствено и работи перфектно за тях. Ти имаш лична голяма заслуга за провала на БСП и за провалите, които предстоят. Дерзай!

2014.06.07 | 18:41

26
МАЯ ВЪВЕДЕ ПРЕФЕРЕНЦИЯТА - НАРОДА ИЗРИТА СТАНИШЕВ. ЗАЩО ДА СЕ ОПРАВДАВАШ? РЕАЛНО ПОМОГНА НА НАРОДА.

2014.06.07 | 18:41

25
OLIGIFRENI NE MI TRIITE POSTA

2014.06.07 | 18:41

24
MAIA KOSTINBRODSKA EV OSNOVATA NA METEJA MINALATA GODINA KOMUNISTITE VINAGI SA IDVALI NA VLAST SAMO S PREVRAT ZATOVA ZATVOR ZATIAH
ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ

2014.06.07 | 18:41

23
Майче, никога не е късно човек да стане за резил

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини