Орешарски: Общините да казват кои са подходящите места за инвестиции

  • 17 май 2014 20:52

  • 1445
  • 6
Орешарски: Общините да казват кои са подходящите места за инвестиции
© Булфото

Общините да подават информация за подходящите места за инвестиции на тяхна територия. За това призова министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на срещата си с кметове и народни представители във Варна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Според премиера е добре тази информация да се събира на едно място – в Агенцията за инвестиции. По думите му това от една страна може да бъде полезно за общините, а от друга ще направи възможна по- експедитивната работа на Агенцията. Вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. подчерта, че информацията е важна за задвижването на икономиката.

По време на срещата беше отбелязана необходимостта от нов Закон за инвестициите, като министър-председателят подчерта, че е възложил изработването на нов закон. „Той трябва да бъде максимално опростен и да има ясно регламентиране на привилегиите, които могат да се дават“, отбеляза премиерът Орешарски.

В рамките на разговора бяха обсъдени въпросите, засягащи общините в областта, като акцент беше поставен върху туризма и инфраструктурата.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на подчерта значението на преместването на пристанищната дейност и изграждането на интермодалния терминал във Варна, което ще позволи да се изведе транспортът и тирове да не влизат в града.

Министърът на образованието Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна акцентира върху значението на професионалните паралелки в средното образование.

В рамките на разговора беше обсъдена и промяната на Закона за обществените поръчки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1445 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.05.19 | 14:14

6
САМО ВОЛЕН ! С теб сме ВОЛЕНЕ ! Ще ги смачкаме уродливите предатели , без значение тикви ли са или бесепари ! САМО АТАКА и БЪЛГАРИЯ ! ПОБЕДАААА !
анонимен

2014.05.18 | 22:28

5
личните им банкови сметки . те там инвестират най_много .

2014.05.18 | 22:14

4
boi po turcite ot gerb-SAMO ATAKA I BOLEN!!
ВОЛЕН БЕЗДЕТНИЯ НЕ ХОДИЛ ВЪВ КАЗАРМА

2014.05.18 | 20:34

3
воленке КУРВИЧКЕ ТУРСКА ПОДЛОГО ЩЕ ТЕ СКЪСАМ БЕ БОКЛУК

2014.05.18 | 20:33

2
Ясеейбивгъзабе ТИКВО ГЕРБАДЖИЙСКА и си го оближи ! ПАК ще ви го начукаме и ще ви пратим при Бирата ! АМИН на ГЕРБ !
rossen4i4o

2014.05.18 | 20:33

1
събрали се крадеца и лъжеца на форум , трагични ще са дните ВИ до КРАЯ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини