"Огромна лъжа" нарече Стойнев твърденията, че "Газпром" пише енергийните закони

  • 17 май 2014 17:20

  • 5716
  • 54
"Огромна лъжа" нарече Стойнев твърденията, че "Газпром" пише енергийните закони
© Булфото (архив)

Икономическият министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на реагира на твърденията на Реформаторския блок, че „Газпром” пише български закони, ден след като от дясното обединение показаха писмо на Българския енергиен холдинг до Стойнев с предложения за промени в Закона за енергетиката, изготвени от компанията „Южен поток транспорт” с основен акционер руската „Газпром”.

„Това е една огромна лъжа”, заяви министърът след изнесеното заседание на Министерския съвет в Евксиноград, предаде БТВ. „Както се видя и по изнесените документи, ясно си проличава, че това е едно предложение от страна на „Южен поток транспорт" и предложение на БЕХ. Финалният вариант, който е в момента в Народното събрание, по никакъв начин не се припокрива с тези предложения”, категоричен бе Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Според представените от реформаторите документи, предложенията за законови промени са придружени с мотиви, като поправките засягат морската част на проекта за газопровод „Южен поток”. През април пък бяха приети промени в Закона за енергетиката, с които практически подводната част от тръбата беше изключена от европейското законодателство.

Според Реформаторския блок, предложенията, внесени от социалистите Таско Ерменков и Явор Куюмджиев са много близки до тези, представени от компанията, контролирана от руския монополист „Газпром”.

„Законът още не е приет и между първо и второ четене опозицията може да направи своите предложения относно спазване на европейското законодателство”, увери енергийният министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

„Само че това, което в момента е в парламента, отговаря юридически на всички газопроводи от трета страна до Европа. Тук става единствено въпрос за една дупка в нашето законодателство относно газопровод в морската му част. Тъй като ние досега не сме имали", подчерта за пореден път Стойнев, повтаряйки тезата на управляващите за „запълване на правен вакуум”.

Стойнев подчерта, че диалогът с ЕК продължава и следващата седмица ще дойдат експерти, които ще се срещнат с български експерти. „Ще поканя и депутатите, а разбира се и представители на опозицията, ако желаят, да дойдат и да обсъдят как е възможно един морски газопровод чисто технически трета страна да се включи под водата. Досега няма такъв газопровод никъде по света", категоричен бе Стойнев.

От своя страна премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 каза след заседанието, че след няколкомесечна работа е финализирано решението за прехвърляне на юнашкия салон на община Варна. „Говорихме с кмета по този въпрос още в края на миналата година, но има много юридическа работа”, добави Орешарски.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. посочи, че транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на е внесъл проекта за промяна на тарифа номер 5 на повереното му ведомство, с която решително се намаляват таксите, събирани в системата на министерството, обхващащи почти всички видове транспорт. „Тези такси се отнасят както за гражданите, така и за фирмите, които работят в сектора", добави Бобева.

Образователният министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна пък каза, че правителството е разгледало предложението на младежите на Варна и ще подкрепи идеята „Варна – европейска младежка столица".

Земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по каза, че е стартирала кампанията, която е свързана с връчването на ваучерите на земеделските производители. „В петък след среща със земеделски производители в община Дългопол, Шабла, Добрич стартира тази кампания, която е в размер на 84 млн. лв., кампания, която беше забравена вече четири години. И сега от тази година започва да се възстановява и от вчера първите ваучери пристигат в общинските земеделски служби. Това са близо 18 000 земеделски производители и ще получат близо 57 000 ваучера. Площта, която обхващат ваучерите е близо 3 млн. хектара, близо 90% от обработваемата площ", каза още Греков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5716 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар

2014.05.22 | 17:24

53
Страх ви е от Волен, насрани Сидераси.

2014.05.22 | 17:24

54
E za6to da me e strah ot volen i toi e smarten koi e toi 4e da me e strah
сб

2014.05.22 | 17:24

52
Когато комунопитек обвинява някого в лъжа, значи се готви за голямо крадене.
ВОЛЕН БЕЗДЕТНИЯ НЕ ХОДИЛ ВЪВ КАЗАРМА

2014.05.19 | 10:55

29
ЕЙ ТЕЗИ ПЕДАЛЧЕТА ОТ АТАКА ДА МИ ГИ ДАВАТ ПО ДВАМА ТРИМА ЩЕ ГИ ИЗТРЕПЯ ДО КРАК

2014.05.22 | 17:23

51
Ела ми лапни уйя тиквеник гербаджийски хилав ! АТАКАААА !

2014.05.22 | 17:23

50
САМО ВОЛЕН ! С теб сме ВОЛЕНЕ ! Ще ги смачкаме уродливите предатели , без значение тикви ли са или бесепари ! САМО АТАКА и БЪЛГАРИЯ ! ПОБЕДАААА !

2014.05.22 | 17:23

49
Предател и безродник , продал БЪЛГАРСКИТЕ ИНТРЕСИ , веднъж на ЕК , после пък на Газпром.

2014.05.22 | 17:23

48
С колко ви напълни касичката Газпром , драги? - Но не отчиташ факта , че и руснаците не уважават предателите,както се случи и с шефа ви.

2014.05.22 | 17:23

47
Абе, Стойчов да ти приличам на малоумен???? Ти на какъв се помисли? Да не мислиш, че Гаспром точно от некви посерковци ще иска разрешение как и на каква цена ще си продава газа, и как ще си пише законите. Нали си чувал старата БГ поговорка и едни от последните думи на Тодор Живков "Който плаща, той поръчва музиката". А вие немате пари да плащате!!!!

2014.05.19 | 10:57

46
агент Буда

2014.05.19 | 10:57

45
герберастите ги е яд че боко се продаде на ерп-етата , а комунистите изкараха по-големи топки от него и сега им вземат лицензите !
ВОЛЕН БЕЗДЕТНИЯ НЕ ХОДИЛ ВЪВ КАЗАРМА

2014.05.19 | 10:56

44
волене ДЪРТА КУРВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини