Опозицията прати в КС закона срещу дипломатите - ченгета

  • 09 септември 2011 12:42

  • 956
  • 8
Опозицията прати в КС закона срещу дипломатите - ченгета
©

56 народни представители са внесли искане за обявяване на противоконституционност на текстове от Закона за дипломатическата служба. Това каза на брифинг в парламента проф. Любен Корнезов от ПГ на Коалиция за България.

Приетите промени дават прекомерни правомощия на министъра на външните работи, който не може еднолично да осъществява външната политика. По Конституция - президентът представлява страната ни, той назначава дипломати. Второто направление е свързано с така наречените досиета и лишаването от възможност на редица български граждани да заемат постове в МВнР, посочи Корнезов. Това противоречи на приетите от страната ни международни договори. „Ние атакуваме 11 параграфа, общо 15 текста. Искаме не само тези текстове, но и целият закон да бъде отменен”, заяви проф. Корнезов.

Той апелира министър Николай Младенов да не избързва с чистките, докато Конституционният съд не се произнесе. В противен случай, ще трябва да се срещнат в съда.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
956 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2011.09.10 | 11:03

8
Корнезов, ти и всички комунистически боклуци и проруски национални предатели, крайно време е да разберете, че скоро и конституционния съд няма да е ваш и с това "времето ви" съвсем ще изтече. Животът върви напред а не към СССР, колкото и да ви е мъчно. Ти и разни проруски национални предатели лишихте 7 милиона българи от право на съдебна защита от ВКС, защото .................. нямат юридическо образование, защо сега се тръшкате, че шепа национални предатели, служили цял живот не на България, а на СССР-ските болни амбиции за световен болшевишки деспот над всички хора по Земята, ще бъдат лишени от възможността да служат на болшевиките за троянски кон в евро-структурите ............. не че в тях вече няма достатъчно на брой предатели де. време ви е за пенсия вече. Стиг сте се правили на незаменяеми писачи на недемократични при това закони. Време е и на "дедовците ви" от конституционния и другите съдилища да си ходят и да оставят държавата да се развива и да върви към бъдещето си, а не към миналото си!!!
Ласи

2011.09.09 | 21:06

7
Младенов,кой те направи министър?П.........ц.
Ласи

2011.09.09 | 21:06

6
Младенов,кой те направи министър?П.........ц.

2011.09.09 | 21:06

5
Хе-хе , представяте ли си колко лесно препятствие ще е Плевнелиев. Няма и да гъкне да защити някой от "мъдрите идеи и решения" на Борисов.

2011.09.09 | 21:06

4
Хе-хе , представяте ли си колко лесно препятствие ще е Плевнелиев. Няма и да гъкне да защити някой от "мъдрите идеи и решения" на Борисов.
владо

2011.09.09 | 21:05

3
Агентите и доносниците ,равнис - ококорете се ,някой иска да ни схруска! Айде де - ние 70 год. все сме си на власт и никой копче не ни каза ,че сега ли някой ще ни пипне? Ние комунистите с главно К ще им майкатаааа......... - ще им пратим мутричките?! А и съдиите са наши - нама страшно ,така мсе си опекли работата че,, айде де -ще неи спират кранчето - ние цял живот правим кво си искаме....
NOVINI.BG

2011.09.09 | 20:10

2
МОЛЯ ЕКИПА НА НОВИНИ.БГ ДА СПРЕ ДА МАНИПУЛИРА ГРАЖДАНИТЕ С СТАТИИ КОЛКО Е ГОТИН БОЙКО И КОЛКО Е ЛОШ КАЛФИН!!! АКО НЯМА ДА БЪДЕТЕ ОБЕКТИВНИ - ТО С ВАШИТЕ КАМЪНИ ПО ВАШАТА ГЛАВА!!!

2011.09.09 | 20:09

1
Ако от някоя новина на човек му се струва че Калфин е лош то това не е от екипа на novini.bg Те най-вероятно не измислят новините. Най-вероятно това се дължи на истината. Ако искаш да спрат да пускат новините в които Калфин е лошият то това граничи с комунистическа цензура. А пък за ББ човек може сам да си създаде впечатление без посредничеството на интернет издание. Много е лесно- всеки ден го показват по телевизията.

Добави коментар

Водещи новини