Николай Младенов: Корнезов да внимава какво говори

  • 25 ноември 2011 13:06

  • 1961
  • 5
Николай Младенов: Корнезов да внимава какво говори
©

Номинациите на новите посланици на България ще бъдат направени в нормален диалог между изпълнителната власт и новия президент и в рамките на закона, заяви пред журналисти министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Той посочи, че с встъпването в длъжност на новия президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното България ще има нови посланици на различни места, но не навсякъде, защото има хора, чиито мандати продължават и занапред.

Има хора, чиито мандати изтичат оттук до края на годината, в началото на следващата, има хора, на които вече са им изтекли мандатите, каза външният министър.

Така Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 коментира призива на депутата от левицата Любен Корнезов държавните органи да се съобразят с
решението на Конституционния съд /КС/, с което се обявяват за противоконституционни текстове от Закона за дипломатическата служба, с които не се позволява на сътрудниците на Държавна сигурност да се назначават за посланици или да заемат ръководни постове в МВнР
, предаде БТА. Вчера Корнезов предупреди Младенов, че има член 172 от Наказателния кодекс, който предвижда до три години затвор за този, който дискриминира групата наши представители в чужбина.

"Бих препоръчал на Вас и на, как се казваше, г-н Корнезов да бъдете по-внимателни в изразите си и в думите, които използвате, защото думите носят голяма тежест и не могат да се върнат назад, за разлика от камъните, които са хвърлени по хората", каза Младенов в отговор на журналистически въпрос дали се готви за затвора. КС е взел своето решение, то е окончателно. Няма никакви нарушения на решението на КС", добави той.

Министърът изрази съжаление, че КС е отменил текстове, които са били важни, за да се изчисти името на България. Той декларира, че политическата воля на правителството остава непроменена.

"Няма да номинирам и Министерският съвет няма да одобрява за посланици хора, които са били част от системата на ДС", заяви Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Според него България има достатъчно други хора във всяко едно ведомство, в това число и във МВнР, които трябва да се развиват.

"Това е волята на правителството, това е абсолютно законно и няма никакво основание да бъде оспорвано", каза Младенов и добави, че това е и волята на две трети от Народното събрание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1961 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
d

2011.11.26 | 15:13

5
боклук я кажи за дядо си - един от основателите на дс и за татко си един от видните шпиони в чужбина - активен борец против фашизма и капитализма и кажи за чичо си - петър младенов комуниста-боклук който искаше да гази хората с танкове. или най-добре кажи на хората кой беше последния председател на дкмс в английската гимназия. деби тая комунистическа сган няма край. събудете се зомбита актива на герб са все наследници на комунистическата уродливост. герб възстановяват комунистическия тоталитерен режим.
Христо

2011.11.26 | 10:07

4
От кога разправям, че само се вдига излишен шум. Просто и ясно - като предлагат новите кандидати няма да има такива с досие в ДС. Простичко и законно. Ако някой се заяде защо не го номинират - ще му измислят поне 10 неща, на които не отговаря, за да го номинират. Пък нека КС си отменя каквото ще!
plamenp59

2011.11.26 | 10:07

3
Ама да питам все пак.А министрите дето бяха в ДС,тях защо ги държите? Или защото са приятели само си подаряват часовници.Премиер-комунист,президент-комсомолски секретар,министър на вътрешните работи-ДС.Нарушава се традиция като махат тези от външно.Според мен е само заради това че не са назначени от горепосочените и целуват други задници.
6666

2011.11.26 | 10:07

2
Всички беди в държавата идват от това, че не беше направена пълна лустрация навремето.

2011.11.25 | 20:31

1
abe hora koi ot vas ne sa bili komsomolci i donosnici agenti operativni rabotnici slyjiteli v policia i 6 to ypravlenie koi ot vas izmenicite i otcepnicite i sega drankate glypostite si i da chetat horata koi napravi prevtata vie edni i sashti shte samo se borite za vlast i pari tapanari za vajeto.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини