ГЕРБ: Превръщат Сметната палата в политическа сопа

  • 13 май 2014 14:33

  • 1237
  • 4
ГЕРБ: Превръщат Сметната палата в политическа сопа
©

Най-лошите ни предчувствия за това, какво ще се случи в Сметната палата, започват да се сбъдват. Това каза Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в на пресконференция на ПП ГЕРБ.

"Върховен принцип на Сметна плата е нейната независимост, това е върховната одитна институция в държавата. Новият председател няма такава визия за този орган. Тя си позволява да прави изявления, които няма в какво качество да ги направи. Решенията се взимат от колегиалният орган. Говори се, че ще има повтаряне на одити, което е недопустимо, говори се, че са правени поръчкови одити, което бие директно по авторитета на работещите там, не знам с какви очи ще излезе пред хората, които ръководи. Очевидно целта й, и на тези, които я предложиха, е не да бъдат одитирани безпристрастно и независимо публичните средства, а Сметната плата да бъде превърната в политическа тояга, сопа или както искате го възприемайте. Гарантирам и заявявам, че по времето на ГЕРБ политически поръчки върху Сметната палата не е имало. От ГЕРБ, по времето на управлението ни, сме следели никой да не се е намесвал в работата й. Няма да кажа, че това ще е Станишева плата, каква ще е предстои да видим", каза Главчев.

Опитът ни от последната ни кампания ни кара да сме особено внимателни за това, което се случва, заяви Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. от ГЕРБ. "Това, което ни прави впечатление е, че управляващите използват държавните институции по начин, по който това ще се отрази на тяхната кампания, тоест включват държавните институции към кампанията, която провеждат управляващите парии, основно БСП. Това, което виждаме, е всяка седмица в големите градове - правителството заседава, прави първи копки, открива, ако получите разходи за тези събития, може да ги припишете към предизборните сметки на БСП. Това е нерегламентирано, но с държавни пари БСП да направи кампанията си. Прави се кампания, с държавни средства. Ако го докажем ще бъде разгледано от Сметната палата, но това ни притеснява съдейки изявленията на новоназначения председател. Г-жа Руменова, председател на Сметната палата, си позволява да излиза с твърдения, които обслужват БСП и са насочени срещу ГЕРБ", каза още тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1237 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аааа

2014.05.14 | 13:11

3
Плачете, плачете........

2014.05.14 | 13:11

4
прави са от ГЕРБ, тези идиотизми сриват бсп и карат левите да се срамуват от станишев

2014.05.14 | 13:10

2
червени въшкари, пак ще ви бият на избори
Пичо

2014.05.14 | 13:10

1
Нели Демирева, ти си сляпа, ти си глуха! Не разбра ли, няма и да разбереш, че 25 год. само комунистите, нарекли се социалисти оглозгаха БЪЛГАРИЯ до кокал и череп!!! Няма и 4 г. както управлява ББ, и, и за всичко е виновен той, моля,моля!!! Я, вижте какво правят със държавните институции, не мога да ги приема за нормални! Същото се отнася и за Йордан куманов, който едва пише като Нели!!!

Добави коментар

Водещи новини