Шефката на Сметната палата: Опозицията ме критикува, защото не съм партиен член

  • 08 май 2014 19:00

  • 1232
  • 1
Шефката на Сметната палата: Опозицията ме критикува, защото не съм партиен член
©

Критиките на опозицията срещу мен бяха заради това, че за първи път Сметната палата ще бъде оглавена от лице, което не е партиен член. Освен това се възстановява колегиалното начало при вземането на решения. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ новият председател на палатата Лидия Руменова.

В скоро време ще предложа на Народното събрание още осем члена - които отговарят на критериите за компетентност и способност за вземане на независими решения, добави Руменова. По думите й много трудно върху 9 души може да бъде оказано влияние при вземането на решения.

При управлението на ГЕРБ колегиалният модел очевидно не пасна на тяхната концепция и те го замениха с едноличен одитор. От публикуваните отчети не съм голям оптимист за наследството от управлението на предишния председател на палатата проф. Валери Димитров. Това, което излезе в публичното пространство, сочи, че върху него е оказвано доста осезателно въздействие. Това показват и данните от извършения вътрешен одит, заяви Лидия Руменова.

Новият председател на Сметната палата отрече фактът, че е била съветник на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, да е натежал при номинирането й за поста, каквито коментари се появиха в публичното пространство.

Тя посочи, че в интерес на обществото е всички да обединят усилията си в посока на това Сметната палата да работи във възможно най-комфортна среда. Партиите - дали са управляващи или в опозиция трябва да спазват закона, категорична бе Лидия Руменова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
versaux

2014.05.09 | 10:38

1
каква е тази вещица на снимката.... Свършиха ли се по лицеприятните специалисти та назначиха това страшилище..... То и другите от "кабинета" са горе долу същата стока

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини