С протести и съд СДС заплашва ЦИК

  • 08 септември 2011 08:40

  • 1170
  • 1
С протести и съд СДС заплашва ЦИК
© Булфото

“Пълзяща диктатура” и “нагло служебно елиминиране на единствената реална алтернатива на буксуващото управление на ГЕРБ” нарекоха от десницата отменената от ЦИК регистрация на коалиция “Заедно за община Плевен” на кмета Найден Зеленогорски.

СДС и партньорите им изпратиха писмо до посланиците на ЕС и САЩ у нас. Предстои да уведомят ЕК и ЕНП за “репресиите” срещу опонентите на избори. Не е изключено да се стигне и до протести пред ЦИК, но решение още не е взето, пише "Труд".

От СДС подготвят документи за обжалване решенията на ЦИК пред Върховния административен съд, въпреки че според Изборния кодекс те не подлежат на обжалване. От партията се позовават на конституцията, според която всеки административен акт може да бъде обжалван.

“Труд” научи, че и в Своге, където десницата и кандидатът им за кмет и капитан на “Левски” Христо Йовов имаха проблем с регистрацията, ГЕРБ са оттеглили шефа на ОИК. Неофициалният мотив бил, че е допуснал регистрацията на коалицията. Официалните мотиви не са публикувани.

Лидерът на ДСБ Иван Костов обеща пред БНТ, че партията ще работи за всички кандидати на “Синята коалиция” на изборите наесен. И обвини ГЕРБ в опити за служебна победа на вота.

Като отговорни за действията на ЦИК и ОИК Костов назова Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
азаз

2011.09.12 | 12:38

1
кой талант написа това шибано заглавие? в българския език има словоред, бе неграмотници

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини