Кандитатът за вицепрезидент на БСП става ясен на 12 септември

  • 07 септември 2011 16:22

  • 1040
  • 0
Кандитатът за вицепрезидент на БСП става ясен на 12 септември
© Булфото

На 12 септември на пленум на Националния съвет на БСП ще бъде утвърдена кандидатурата за вицепрезидент на БСП.

Това каза на пресконференция кандидатът за президент на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

„Водим разговори. Има няколко силни кандидати”, каза Калфин по отношение на кандидатурите за вицепрезидент от БСП. На въпрос – дали ако стане президент, ще подмени администрацията в президентството, Калфин каза, че там има 142-ма служители още от времето на първия президент Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, предаде "Фокус".

„Това са хора, които си вършат работата. Не мисля, че трябва да се прави някаква чистка, тотална промяна в администрацията. Разбира се всеки следващ президент работи с екипа, особено съветници и секретари съобразно своите предпочитания, приоритети, виждания. Но това съвсем не означава промяна на целия екип. Никой не го е правил досега – нито президентът Стоянов, нито президентът Първанов и мисля, че не трябва да се прави”, каза Калфин.

„Моят основен опонент е г-н Плевнлиев. Аз не се притеснявам от г-жа Кунева, моите уважения към нея. Два пъти съм се изправял в пряк сблъсък срещу нея и съм я побеждавал”, заяви Калфин. По думите му основният дебат е между стила, начина на управление на ГЕРБ и отрицанието на политиката на агресия и на използване на сила. „За мен основният опонент е Плевнелиев и смятам да съсредоточа там своите усилия”, заяви Калфин.

Той посочи, че според проучвания, направени от щаба му, основните опоненти за спечелване на президентските избори са той и кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелив.

Калфин каза, че според впечатленията му от обиколките из страната хората са обезкуражени от политиката на ГЕРБ и имат страх от непосредственото бъдеще, от управляващата партия, включително страх от манипулации. „Мен не ме е страх нито от ГЕРБ, нито от манипулации. Но срамно ми е, че нашата държава в 21 век кани международни наблюдатели, които да следят дали са честни изборите. Адски неудобно е това нещо. България е единствената държава, член на ЕС, която в Съвета на Европа има все още мониторинг. Неудобно ми е, че сме единствени в това отношение”, каза Калфин.

По думите му опасенията идват от цялостната политика на ГЕРБ – с назначаването на общинските и секционните избирателни комисии от управляващата партия се стремят навсякъде да имат мнозинство. С промените в Избирателния кодекс е забранено на неправителствени организации да наблюдават изборите.

„Държавата, която стана известна с полицейщината си и със слабите резултати, провала във вътрешната сигурност, си назначава министъра на вътрешните работи за ръководител на предизборния щаб. Откакто го обявиха, не спряха да ме питат колегите от ЕП – възможно ли е това. Ето такива сигнали даваме ние”, посочи Калфин.

Той заяви, че оттук нататък трябва да се гарантира, че тези избори ще бъдат честни, защото няма по-голямо престъпление от това някой да подменя вота на избирателите. Калфин увери, че е водил разговори с останалите кандидати за президентските избори да обединят усилията си, за да се гарантира честността на кампанията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини