Предизборни щабове наемали хора да пишат по форумите

  • 05 септември 2011 20:47

  • 1553
  • 7
Предизборни щабове наемали хора да пишат по форумите
© Guliver / Getty Images

Битката за доверието на избирателите вече започна и в интернет.

Една от добре пазените тайни в някои от предизборни щабове е наемането на екипи от хора, които да пишат мнения по форумите за норматив, съобщава бТВ.

Един човек в такъв екип може да пише със стотина никове. За всяко публикувано мнение получава средно 1 лев. Най-забавно е, ако във форумите се сбият платени мнения, но обикновено инструкциите са мненията да са само положителни.

Ефективността на такава платена активност за достигане до умовете и сърцата на избирателите ни е много спорна.

Според Христо Панчугов, председател на младежкото СДС, това е просто упражнение в писане, а хората се отвращават от конфликтите.

Официално партиите финансират други проекти. Управляващите от ГЕРБ рискуваха да разкрият собствена социална мрежа "Аз съм за" за положителни предложения във всичките 264 общини в България.

„Съответният кандидат е на вашето ниво - той чете вашите предложения и дава и той предложения- и се получава разговор на едно ниво, обясни Елен Герджиков, предизборен щаб на ГЕРБ.

В сайта засега липсва активност, която да отговаря на официално обявените 60 000 регистрирани потребители. Платформа за достигане на кандидатите по общини ще предлага и новият сайт на СДС.

В БСП пък твърдят, че са си взели поука от провала на негативната кампания "Избираш Бойко, получаваш Костов" от 2009 г.

„Ние няма да използваме интернет за окепазяване на някой от нашите политически противници. Напротив, кампанията се прави за хора, които могат и искат да чуят, колебаят се и искат да видят сблъсък на идеи”, каза Явор Гечев, председател на Младежката организация на БСП.

Кандидатът за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 пък разчита не на плакати по пътищата, а на ефектни клипове от директните й срещи с гражданите.

Всяка кандидат-президентска двойка може да изхарчи до 2 милиона лева за кампанията си наесен. Това е таванът, постановен от ЦИК. За кметските избори,  партиите официално не могат да инвестират повече от 8 милиона лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1553 7

Коментари 7

Добави коментар

2011.09.06 | 22:27

7
Ееее, верно ли бе ??? А аз се хабя безплатно !!! Ако някой е готов да плати, веднага си давам координатите !
НАРОДА

2011.09.06 | 18:27

6
Народа рови из боклука, няма какво да яде акрадливите попитици ще харчат нашите пари! ДА ГИ ИЗБИЕМ!

2011.09.06 | 12:53

1
ДА ГИ ИЗБИЕМ!
Даниеле

2011.09.06 | 17:08

4
Оф и за такава простотия ли дават откраднати парички ;D ... ха-ха-х-ха-х-о-о-о....

2011.09.06 | 17:08

5
Дянков дава и още как!
Това е...

2011.09.06 | 13:09

3
....практика, наистина, макар и непечеливша и единственият резултат от нея е разочарованието. Помислете малко върху схемата-поръчител-изпълнител-брой постове+ никове-заплащане. Този форум е спокоен и обичам да поствам от време на време тук. Ама в Дир-а кви олигофрени има...въобразяват си , че Клинтън ги чете, докато си пие уискито. Та така,де, познавам хора,дето се опитаха да правят пари по тоя начин--крах.
Петрова

2011.09.06 | 12:53

2
Не беше наобходимо да ни го казват. От известно време чета коментари извън контекста на темата, но определено политически насочени. Поне разбрахме колко им плащат за да се опитват да ни промиват мозъците. На мен за момента това не ми влияе, но може и да проработи. Когато чета материал се интересувам и от мнението на другите . За това чета и коментари.

Добави коментар

Водещи новини