Цветанов: За събирането на подписите, разчитаме на честността на симпатизантите ни (видео)

  • 15 април 2014 16:10

  • 1391
  • 0
Цветанов: За събирането на подписите, разчитаме на честността на симпатизантите ни (видео)
©

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа също коментира темата за начина на събиране на подписи от страна на политическите партии за участие на евроизборите, предаде репортер на Novini.bg.

ГЕРБ събрахме на 38 000 подписа. Необходимите подписи за регистрация в ЦИК са 2500. Ние обработихме и внесохме в комисията 9999 подписа. Не мога да гарантирам, че всички събрани подписи са редовни, тъй като голяма част са събирани в провинцията. Затова и всяка една партия винаги събира много повече, за да се избегнат подобни провокации или неразумни действия, които са предприети от някои недобросъвестни граждани, които са събирали подписи, обясни Цветанов. Той разкри и технологията на събиране на подписи. Дават се указания към всички структури на партия ГЕРБ и това го прави всяка една партия, която участва в избори, оттам техните симпатизанти и членове започват да събират съответните подписи. Разчитаме на тяхната съвест и честност, и на това, че събират подписите персонално и лично. Аз също не съм проверил дали моите данни са използвани неправомерно, каза още Цветанов.

Той говори и по темата за събраните подписи за референдум. Всички подписи, събрани за референдума, са окомплектовани и са предадени на инициативния комитет, който ги внесе в Народното събрание. В тази посока нито имаме възможност да събираме такъв архив, а и не е необходимо, защото всички подписи, които се събират за всяка една инициатива, са за конкретно съдържание, има мотив за събиране на тези подписи, посочи Цветанов. С моето семейство проверихме дали сме записани правилно в изборните секции за предстоящите евроизбори, защото голямата ми дъщеря ще има право да гласува за първи път. Оказа се, че тя липсва от списъците, даде пример бившият вътрешен министър. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини