Шеф от ГЕРБ иска да поеме Федерацията по фехтовка

  • 02 септември 2011 16:12

  • 1478
  • 0
Шеф от ГЕРБ иска да поеме Федерацията по фехтовка
©

Една от водещите фигури в ГЕРБ – Валентин Николов, влиза в битката за президент на Българската федерация по фехтовка, пише Стандарт. Кандидатурата на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ и на икономическата комисия на парламента ще бъде издигната и подкрепена от няколко клуба от цялата страна, стана ясно по време на среща в София на техни представители. Изборите ще са на 9 септември, за когато е насрочено Общо събрание на федерацията.

"Категорични сме, че Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, е личността, която може да се превърне в обединителна за българската фехтовка и да помогне за възстановяването на традициите и успехите й - заяви Запрян Ванчев, директор на Фехтовална академия „Васил Етрополски”. – В това ни убедиха голямата по обем и качество обществена работа, която той извърши в полза на нашия спорт през последните две години, както и енергията и страстта, които вложи”.

Депутатът, който през август навърши 40 години, е сред основателите на академията през 2009 година и член на нейния Съвет. "Първо искам да благодаря за поканата да се кандидатирам за председател на федерацията, каза Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,. - Приемам я, защото хората, които застават зад мен, ме заразиха с ентусиазма си и съм сигурен, че заедно с тях можем да работим успешно за българската фехтовка. Този фантастичен спорт в момента е в застой у нас и това трябва да се промени с активното участие на БФФ. За мен е гордост, че в академия "Етрополски" само през 2011 година по различни програми се обучават над 500 деца".

Последвайте канала на

Novini.bg
1478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини